Taina_Jordan

Taina Jordan Innovarchin yksikönjohtajaksi

Arkkitehti SAFA Taina Jordan on nimitetty 1.3.2022 alkaen Vahanen-konserniin kuuluvan Innovarch Oy:n yksikönjohtajaksi vastaamaan ensisijaisesti koulu-, päiväkoti- ja asuntosuunnittelusta sekä esihenkilötehtävistä ja johtoryhmätyöskentelystä. Vahanen liittyi tammikuussa 2022 osaksi pohjoismaista AFRY-konsernia.

Arkkitehdiksi Tampereen teknillisestä korkeakoulusta valmistuneella Jordanilla on kymmenien vuosien käytännön kokemus rakennusalalta. Hänen alaansa ovat erityisesti rakennussuunnittelun, rakennuttamisen, maankäytön suunnittelun ja kaavoituksen prosessit yhtiömuotoisissa asuinrakentamisen ja julkisen rakentamisen kohteissa. Lisäksi Jordanin asiantuntijuus kattaa puurakentamisen järjestelmät ja suunnittelun sekä asunto- ja koulukohteiden korjausrakentamisen. Jordan on pitkän uransa aikana toiminut projektiarkkitehtinä ja johtavana arkkitehtinä sekä pääsuunnittelijana monissa kymmenissä suomalaisissa rakennuskohteissa.

Taina Jordan lukee vahvuuksikseen hyvät yhteistyö-, vuorovaikutus- ja esimiestaidot sekä usean kohteen yhtäaikaisen koordinointi- ja hallintakyvyn. Hänen kaavoitus- ja maankäytön tuntemuksensa tuo lisäarvoa suunnitteluhankkeisiin. Jordan on tehnyt vuosia kestäneen työsarkansa omistajana ja osakkaana kahdessa arkkitehtitoimistossa.

– Olen toiminut rakennushankkeissa usein pääsuunnittelijan roolissa, ja työni arkkitehtitoimistoissa on koostunut pitkälti johtotehtävistä ja henkilöstöjohtamisesta, Jordan kertoo.

 – Otan erityisesti huomioon asiakastarpeet, tiimin ja organisaation kokonaisuuden. Pyrin luomaan hyvää yhteishenkeä kannustamalla ja toimimalla tiimin voimavarana ja keulahahmona. Innovarchin yksikönjohtajana pääsen rakentamaan kehittyvää organisaatiota ja tulevaisuutta valitun liiketoimintastrategian näkökulmasta hyvällä yhteistyöllä rakennusalan toimijoiden ja Innovarchin omien ammattilaisten kesken, Jordan sanoo.

– Innovarchin työ kestävien elinympäristöjen eteen jatkuu osana AFRYä, kertoo Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja ja AFRYn Suomen rakennetun ympäristön liiketoiminnan johtaja Risto Räty.

 – Puurakentamisen osaamistamme on parin viime vuoden aikana vahvistettu lukuisilla rekrytoinneilla. Tällä saralla arvostamme erityisesti Tainan osaamista puukerrostalo- ja koulurakentamisessa sekä henkilöstöjohtamisessa. Hän on erittäin kokenut ammattilainen, jolla on kokemusta sekä korjausrakentamisesta että uudistuotannosta ja kompetenssia osallistua myös maankäytön suunnitteluun ja kaavoitusprosesseihin. Hän tulee vahvistamaan johtamisen toimintatapojamme ja prosessejamme osana Innovarchin johtoryhmää mukaan lukien myynti ja projektitoiminnan johtaminen.