Rustam Qbicin teos Norjan Bodossa.

Suomen ensimmäinen koko talon kattava muraaliteos maalataan Sipooseen

Kuvataiteilija Rustam Qbic maalaa syyskuussa Sipooseen Suomen ensimmäisen muraalin, joka kiertyy yhtenäisenä teoksena talon kaikille neljälle ulkoseinälle. Teos syntyy keskeiselle paikalle Nikkilään kunnantalon viereen, osoitteeseen Pohjoinen koulutie 1. Taidokas teos on osa valtakunnallista UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia, jota järjestää Upeart-yhdistys.

”Olemme todella innoissamme, että Sipooseen saadaan tällainen piristävä ja katukuvaa elävöittävä korkealuokkainen taideteos. Kohde ja taiteilija valikoituivat yhteistyössä UPEA17-tuottajien kanssa”, kertoo hanketta Sipoon kunnassa koordinoiva suunnittelija Suvi Tuiskunen.

Rustam Qbicin teos Norjan Bodossa.

Taiteessaan Rustam Qbic yhdistelee modernin katutaiteen ja perinteisen kuvataiteen keinoja hyvin hienovaraisella tavalla. Hän painottaa etenkin tarinallisuutta sekä värien harmonisuutta, ja suunnittelee teokset aina tarkasti ympäristöönsä sopiviksi. Inspiraatiota ja aiheita kunnianhimoinen venäläistaiteilija ammentaa etenkin luonnosta, kirjallisuudesta ja läheisistä ihmisistä.

Qbic on tunnettu ja arvostettu tekijä globaalilla urbaanin taiteen kentällä. Hänen aavistuksen sadunomaiset teoksensa esittelevät mielikuvituksellisia hahmoja ja unenomaisia paikkoja, jotka ovat herättäneet ihastusta ympäri maailman.

Qbicin kauniita ja helposti lähestyttäviä teoksia voi nähdä mm. Venäjällä, Sveitsissä, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Sipoon koko talon peittävä teos on yksi valtakunnallisen UPEA17-festivaalin erityisimmistä.

”Teoksesta tulee erittäin näyttävä ja siihen kiinnitetään todennäköisesti huomiota myös kansainvälisesti. Tällaista ei ole Suomessa ennen nähty”, kertoo UPEA17-festivaalin pääkuraattori Jorgos Fanaris.

UPEA17-kaupunkitaidefestivaalin aikana toteutetaan tänä vuonna yli 20 pysyvää muraaliteosta 14 suomalaiskaupunkiin.Mukana on useiden kerrostalojen teossarjoja, kokonaisen talon peittävä teos, pimeässä hohtava teos sekä Pohjoismaiden korkein muraali 50 metriin kohoavissa tehdassiiloissa. Mittakaavansa vuoksi UPEA kirii jo toisena vuotenaan maailman keskeisimpien kaupunkitaidetapahtumien joukkoon. Festivaalin teokset toteutetaan syyskuun aikana.

Sipoon teoksen toteuttamisessa ovat mukana Sipoon kunta,Visit Finland, Tikkurila, Taike ja dripit.fi.

Lisätietoa UPEA17-kaupunkitaidefestivaalista:

Nettisivu: upeart.com
Facebook: facebook.com/upeart
Instagram: instagram.com/upeart
Twitter: twitter.com/upeartfinland