Stora Ensolle suuri CLT-tehdas Tšekkiin

Stora Enson uusi CLT:tä valmistava tuotantolaitos Ždírecissä Tšekissä on otettu käyttöön. Investoinnin arvo on noin 79 miljoonaa euroa. Tuotantolinjan arvioitu vuotuinen kapasiteetti on noin 120 000 kuutiometriä.

– Uusi huippuluokan tuotantolaitos sopii hyvin strategiseen integroitujen tehtaiden konseptiimme ja mahdollistaa laadukkaiden rakentamisen ratkaisujen tarjoamisen tuleville sukupolville. Tämä on Stora Ensolle tärkeä virstanpylväs, ja upeasta saavutuksesta on kiittäminen Ždírecin tiimiämme, joka ammattimaisesti piti hankkeen aikataulussa ja budjetissa, sanoo Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Lars Völkel

Ždírecin tehtaan sijainti on Stora Enson mukaan ihanteellinen, sillä se on lähellä yhtiön Euroopan markkinoita. Uuden tuotantolaitoksen käynnistyminen nostaa yhtiön CLT:n tuotantokapasiteetin 490 000 kuutiometriin vuodessa.

Ždírec on Stora Enson neljäs CLT:tä valmistava tuotantolaitos. Muut laitokset sijaitsevat Bad St. Leonhardissa ja Ybbsissä Itävallassa sekä Gruvönissä Ruotsissa.