SRV urakoi monitoimihallin RMC:n telakalle Raumalle

SRV on sopinut laivanrakennukseen tarkoitetun monitoimihallin toteuttamisesta Rauman telakka-alueelle. Sopimuksen toisena osapuolena on perustettava kiinteistöosakeyhtiö, jonka puolesta Rauma Marine Constructions (RMC) on allekirjoittanut sopimuksen. Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettavan hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 26 miljoonaa euroa, josta SRV:n urakan osuus noin 19 miljoonaa euroa. 

Uudisrakennuksen laajuus on noin 13 000 bruttoneliömetriä. Hallista tulee 180 metriä pitkä, 40 metriä leveä ja 30 metriä korkea. Rakennustyöt käynnistyvät marraskuussa 2021, ja uusi monitoimihalli valmistuu vuoden 2022 lopussa sekä halliin liittyvä toimistokokonaisuus helmikuussa 2023.

– Tuomme osaamisemme tähän suomalaista laivanrakennusta merkittävästi edistävään hankkeeseen, jossa huomioidaan jo rakennusvaiheessa rakennuksen tulevan monipuolisen käytön ja kustannusten optimoinnin vaatimukset käyttäjän kannalta. Tiiviissä yhteistyössä toteutettava hanke takaa onnistuneen lopputuloksen, toteaa SRV:n aluejohtaja Lari Mallius.

– Olemme erikoistuneet matkustaja-autolauttojen, jäänmurtajien ja puolustusvoimien tarvitsemien alusten rakentamiseen ja huoltamiseen, joissa Rauman telakka on vuosikymmenien ajan ollut maailman johtava erikoisosaaja. Tämä hanke on hieno esimerkki siitä, miten parhaiden osaajien yhteistyöllä kehitetään jo olemassa olevaa, teknisesti kehittyneimpiin huipputason aluksiin erikoistunutta telakka-aluetta. Uusi halli on optimoitu viranomaisaluksien rakentamista varten, mikä on osoitus sitoutumisestamme Laivue 2020 -hankkeeseen, kertoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Monitoimihallin arkkitehtisuunnitelmista vastaa Arkkitehtitoimi Leino Oy, rakennesuunnittelusta Sweco Rakennetekniikka ja talotekniikkasuunnittelusta Planneri Group ja LST-Engineering Oy.