Kuva: SRV

SRV aloitti Horisontin rakennustyöt Kalasatamassa

Toimistopilvenpiirtäjä Horisontin rakennustyöt ovat käynnistyneet Helsingin Kalasatamassa. Alueen viides tornitalo, 26-kerroksinen, 111 metriä korkea Horisontti valmistuu vuoden 2025 keväällä.

Kuva: SRV

Työmaa on käynnistetty kauppakeskus Redin katolla tehtävillä torni­talon hissi- ja porras­kuilun suojarakenteiden sekä Hermannin rantatien puoleisen räystäs­rakenteen purku­töillä. Kaikkien Kalasataman torni­talojen hissi- ja porraskuilut on rakennettu kauppa­keskuksen katon tasolle jo kauppakeskuksen rakentamisen aikana, ja nyt rakentamisen käynnistyessä kattotason väliaikaiset rakenteet puretaan.

Työmaalla on myös käynnistetty torni­­nosturin perustuksien toteuttaminen. Horisontti kohoaa 111 metrin korkeuteen meren pinnasta, joten rakennus vaatii erityis­korkean torni­nosturin sekä osaavan kuljettajan. Torni­nosturi on valmiina 125 metriä korkea, ja se saavutetaan syksyllä.

Tornitalon runkorakenne on vieressä sijaitsevien Lumo Onen ja Vision tapaan pilari­laatta­järjestelmä. Ensimmäisten pilari­raudoituksien asentaminen käynnistyy viikolla 20.

– Kohde on Kalasataman torneista yksi haastavimmista niin logistiikan, alla sijaitsevien liike­tilojen kuin vieressä rakennettavan raitio­linjankin puolestakin. Tämän johdosta teemme alueella liikenne­järjestelyitä turvallisen kulkemisen varmistamiseksi ja toimimme tiiviissä yhteistyössä lähialueen toimijoiden kanssa, hankkeen projekti­päällikkö Satu Tammilehto kertoo.

Toimistotornista pääsee hissillä kauppa­keskukseen, julkisen liikenteen pysäkeille ja pysäköinti­halliin. Toimisto­tilat rakennetaan täyttämään Leed-ympäristö­sertifikaatin Platinum-tason kriteerit.

Horisontin 24. kerrokseen tulee kaikille kaupunkilaisille avoin näköala­ravintola. SRV:n mukaan ravintola­konseptin kilpailutus on juuri käynnistymässä.