Neva Arkkitehtien toimitusjohtaja Petteri Neva ja Swecon Arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu -toimialan johtaja Jenni Lautso. Kuva: Sweco

Sweco ostaa Neva Arkkitehdit

Sweco on ostanut tamperelaisen Arkkitehtitoimisto Neva Oy:n koko osakekannan yrityksen toimivalta johdolta. Yrityskaupan odotetaan vahvistavan Swecon arkkitehtien läsnäoloa erityisesti Tampereen seudulla. 

Neva Arkkitehtien toimitusjohtaja Petteri Neva ja Swecon Arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu -toimialan johtaja Jenni Lautso. Kuva: Sweco

Vuonna 2002 perustettu Neva Arkkitehdit on Swecon mukaan kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti haastavien asuinkohteiden ja -alueiden sekä poikkeuksellisen vaativien korjausrakennuskohteiden arkkitehti- ja pääsuunnitteluun erikoistunut arkkitehtitoimisto.

Neva Arkkitehdit työllistää yhteensä noin 30 arkkitehtuurin ammattilaista Tampereen ja Helsingin toimistoissaan. Yhtiön liikevaihto oli 2,9 miljoonaa euroa päättyneellä tilikaudella.

– Olemme tehneet yhteistyötä Swecon eri toimialojen kanssa jo pidemmän aikaa ja vakuuttuneet swecolaisten tavasta arvostaa arkkitehtikollegoita osana monialaisia suunnittelutiimejä. Henkilöstöllemme avautuu nyt aivan uusia etenemis- ja työmahdollisuuksia myös kansainvälisesti, ja pääsemme lokaalisti lähemmäs asiakasta laajemmalla valtakunnallisella peitolla,  Neva Arkkitehtien toimitusjohtaja Petteri Neva sanoo.

– Yrityskaupan myötä saamme arkkitehtejä myös Tampereelle ja vahvistamme varhaisen vaiheen palveluitamme. Asiakaskuntamme tarvitsee näkemyksellistä kumppania johtamaan kiinteistöjen käyttötapamuutoksia sekä kehittämään laajoja asuinalueita. Odotan innolla mitä kaikkea voimme oppia toisiltamme, Swecon maajohtaja Markku Varis toteaa.

– Neva Arkkitehtien erityisvahvuuksia ovat ehdottomasti hankekehitys- ja asemakaavavaiheesta lähteneet ja toteutussuunnitteluun asti päätyneet aluehankkeet. Konversiohankkeissa myös rakennushistoria- sekä kulttuuriympäristöselvitysten laatimisosaaminen on olennaista ja täydentää nykyosaamistamme hyvin. Yhdessä olemme todellakin enemmän, Swecon Arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu -toimialan johtaja Jenni Lautso sanoo.