Jarjestelman-osat-Verto
Kuva: verto.fi

Smartvatten osti Verton

Kiinteistöjen vedenkulutuksen seurantaa tarjoava Smartvatten on ostanut sastamalalaisen vesimittarivalmistaja VertoNordic Oy:n.

Kuva: verto.fi

Smartvattenin mukaan yrityskaupasta syntyy kansainvälisesti merkittävä kiinteistöjen vesitehokkuuden palveluyritys, joka tarjoaa päämittareiden seurannan lisäksi huoneistokohtaisen vesimittaroinnin asiakkailleen palveluna.

Yritysten yhdistymisen myötä Smartvatten-konsernin ennustettu liikevaihto ylittää 15 miljoonaa euroa vuonna 2022.

Norjalainen sijoittaja Norvestor on Smartvattenin suurin omistaja.  Smartvatten on Envera Oy:n brändi, joka aiemmin tunnettiin nimellä Fiksuvesi.

– Smartvatten on kansainvälistynyt viime vuosina voimakkaasti. Palvelumme on asiakkaidemme käytössä jo 25 maassa ympäri maailmaa, kertoo Smartvattenin toimitusjohtaja Jussi Niiniaho.

– Verto taas on keskittynyt toimimaan Suomessa, mutta suuren kansainvälisen asiakaskuntamme ansiosta heidän ensiluokkainen tekniikkansa saadaan nyt vietyä suuremmille markkinoille, Niiniaho toteaa.

– Olemme Vertolla kehittäneet huoneistokohtaisia vedenmittausjärjestelmiä yli kolmen vuosikymmenen ajan, ja meidät tunnetaan ensiluokkaisista tuotteista ja laadukkaista palveluista, sanoo Verton toimitusjohtaja Antti Salakka.

– Kansainvälistyminen on ollut meille selvä tavoite jo pidempään, ja nyt se päästään tekemään yhdessä, Salakka sanoo.

VertoNordicin omistava Niemisen perheen sijoitusyhtiö Partnos jatkaa järjestelyn jälkeen merkittävänä osaomistajana Smartvattenissa.

– On hienoa nähdä Verton tuotteiden ja palveluiden kansainvälistyvän Smartvattenin kanssa. Uskon, että yhdessä saamme enemmän aikaan asiakkaidemme vesitehokkuuden hyväksi,  Partnoksen omistaja Jarmo Nieminen toteaa.