Kuva: Aihio Arkkitehdit Oy

Skanska toteuttaa Nokian hyvinvointikeskuksen

Kuva: Aihio Arkkitehdit Oy

Hyvinvointikeskukseen tulee noin 10500 bruttoneliömetriä viiteen kerrokseen. Rakennus sijoittuu vanhan puretun Nokian terveyskeskuksen paikalle, ja sen energialuokka on A. Hankkeen suunnittelu aloitetaan heti vuoden 2021 alussa, ja rakentaminen myöhemmin keväällä.

– Uutta hyvinvointikeskusta on valmisteltu huolellisesti ja sen toteuttamista varten on saatu sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupa. On hienoa, että olemme päässeet sopimusvaiheeseen ja rakentaminen alkaa yhteistyössä kokeneen rakennusliikkeen kanssa, Nokian kaupungin talousjohtaja Mikko Koskela sanoo.

Rakennus sijaitsee ympäristössä, jossa on kolme vanhaa suojeltua sairaalarakennusta, mikä on otettu huomioon uuden hyvinvointikeskuksen ulkomuodossa. Rakennuksen tunnusmerkkinä on kattolyhty. Lyhty on valaistuna hyvinvointikeskuksen maamerkki, ja se tuo luonnonvaloa
rakennuksen pääaulaan. Sisätiloissa hyödynnetään mahdollisimman paljon puumateriaalia.

– Aloitamme hankkeen suunnitelmien kehittämisen vuoden alusta yhteistyössä Nokian kaupungin kanssa. Tavoitteena on löytää ratkaisut, jotka tukevat uuden hyvinvointikeskuksen toiminnallisuuksia parhaiten. Suunnitteluprosessissa käymme keskustelua tiiviisti myös eri käyttäjäryhmien kanssa, kertoo tulosyksikön johtaja Antti Palo-oja Skanskalta.