Kuvassa Santahaminan tiloja. Kuva: senaatti.fi.

Senaatin Puolustuskiinteistöt-liikelaitos aloitti toimintansa

Kuvassa Santahaminan tiloja. Kuva: senaatti.fi.
Puolustuskiinteistöt tuottaa tilapalvelut Puolustusvoimille ja sen määrittämille kumppaneille ja vastaa, että maanpuolustukseen tarkoitetut tilat ovat käyttövalmiina kaikissa turvallisuustilanteissa. Puolustuskiinteistöt on Senaatti-kiinteistöjen tytärliikelaitos, joka vastaa sekä Puolustusvoimien käyttämien tilojen ylläpidosta että niiden omistuksesta.

Muutoksen yhteydessä Puolustushallinnon rakennuslaitoksessa ja Senaatissa Puolustusvoimien tila-asioista vastaava henkilöstö siirtyi perustettuun Puolustuskiinteistöt-liikelaitokseen vanhoina työntekijöinä. Lisäksi osa rakennuslaitoksen henkilöstöstä siirtyy työskentelemään Senaatti-konsernin yhteisiin palveluihin. Uudessa liikelaitoskonsernissa on yhteensä noin 1100 työntekijää.

Puolustuskiinteistöjen hallitus on nimittänyt Puolustuskiinteistöjen toimitusjohtajaksi tekniikan tohtori Matias Warstan, joka toimi aiemmin Puolustushallinnon rakennuslaitoksen johtajana.
– Toimitilat ovat osa Puolustusvoimien operatiivista suorituskykyä. Kahden kovan luokan ammattilaisorganisaation yhdistymisellä varmistamme, että puolustushallinnon kiinteistöjä ylläpidetään ja suunnitellaan pitkäjänteisesti, toteaa Matias Warsta.

– Aikaisemmin Puolustusvoimien kiinteistöjen omistaminen ja ylläpito oli hajautettu kahdelle eri taholle. On järkevää ja asiakkaan kannalta parempi, että kiinteistöjen omistaminen ja ylläpito keskitetään yhteen paikkaan eli Puolustuskiinteistöihin, sanoo Senaatin tuore konsernijohtaja Jari Sarjo. Sarjo toimi aiemmin Senaatin toimitusjohtajana.