skanska
Kuva: Skanska

Skanska rakentaa vuokratalon Kouvolaan

Skanska ja Kouvolan Asunnot ovat sopineet uusien vuokra-asuntojen rakentamisesta Kouvolan keskustaan. Työt käynnistyvät kesäkuun aikana, ja kohde valmistuu vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla.

Kuva: Skanska

7-kerroksiseen kerrostaloon tulee 64 asuntoa sekä asumista palvelevat yhteistilat. Kohteelle haetaan RTS-ympäristöluokitusta, ja sen energialuokka on A, mikä näkyy esimerkiksi talon katolle asennettavina aurinkopaneeleina.

– Olemme erittäin mielissämme siitä, että Kouvolan keskustaan saadaan nykyaikaisen asumisen vaatimukset täyttävä uudiskohde, joka tarjoaa laadukasta asumista kestävällä tavalla, Kouvolan Asuntojen toimitusjohtaja Jari Niemi sanoo. – Aloitamme työt maanrakennustöillä, ja varsinainen rakennuksen runko alkaa nousta arvion mukaan alkusyksyn aikana. Kohteessa käytetään sisätyövaiheessa tahtituotantomenetelmää, joka sopii erinomaisesti kyseisen kohteen kaltaisen työmaan johtamiseen, sillä siinä on paljon toistuvuutta. Töiden aikatauluttamiseen liittyvän tahtimenetelmän etuna ovat muun muassa töiden sujuvoittaminen ja parempi ennakoitavuus,  rakennuspäällikkö Aimo Paavola Skanskasta kertoo.