Havainnekuva: Arkkityypit

Skanska rakentaa Kuopioon 265 opiskelija-asuntoa

Skanska ja Kuopion Opiskelija-asunnot Oy (Kuopas) ovat sopineet kahden kerrostalon kokonaisuudesta Kuopiossa. Savilahden rannalle rakennetaan yhteensä 265 opiskelija-asuntoa. Rakentaminen käynnistyy lokakuussa, ja toinen taloista valmistuu syksyllä 2025 ja toinen kesällä 2026.

Havainnekuva: Arkkityypit

Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun läheisyyteen tulevat rakennukset ovat 7- ja 12-kerroksiset. Asukkaiden käyttöön yhteiskäyttöistä opiskelu- ja ajanviettotilaa, pesula sekä saunatilat. Pyöräilyä edistetään runsaalla määrällä pyöräpaikkoja. Matalamman rakennuksen Savilahden puolelle tulee arkadi, ja rakennusten julkisivua elävöittää betonin lasuurikäsittely.

– Savilahteen tulee rakentumaan yhtiömme tähän saakka suurin hankekokonaisuus, ja sen myötä pystymme entistä paremmin vastaamaan opiskelija-asuntojen kysyntään Kuopiossa. On vaikea nähdä parempaa sijaintia opiskelija-asunnoille tässä kaupungissa, Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Aku Taira toteaa. – Kyseessä on ensimmäinen projektimme Kuopaksen kanssa. Olen iloinen, että yhteistyömme käynnistyy tällä mittavalla kokonaisuudella, joka mahdollistaa A-energialuokan asunnot opiskelijoille oppilaitosten läheisyydestä heidän tarpeitaan ajatellen, Skanskan hankekehitysjohtaja Noora Sokero sanoo.