Kuvituskuva: Jakomäkeen nouseva vanhusten palvelukeskus.
Kuusikerroksiseen palvelukeskukseen tulee 104 asuntoa, jotka toimivat ryhmäkotimallilla.

Skanska rakentaa Helsingin kaupungille vanhusten palvelukeskuksen Jakomäkeen

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan asuntotuotanto ja Skanska ovat sopineet Jakomäkeen rakennettavasta vanhusten palvelukeskuksesta. Rakennustyöt käynnistyvät heti kesäkuussa, ja kohde valmistuu vuoden 2026 alkupuolella.

Kuusikerroksiseen palvelukeskukseen tulee 104 asuntoa, jotka toimivat ryhmäkotimallilla. Lisäksi keskukseen rakennetaan palveluasumista ja päivätoimintaa tukevia tiloja, henkilökunnan työtiloja, pieni parkkihalli sekä yksi liiketila. Julkisivu muurataan vaalealla tiilellä näyttävällä sutimestarin saumalla viimeistelemällä.

Palvelukeskus lämmitetään ja viilennetään maalämmöllä, ja rakennusvaiheessa työmaalla noudatetaan Päästöttömät työmaat green deal -sopimuksen vaatimuksia. Rakennus tulee osoitteeseen Jakomäenpolku 5, ja sen valmistuttua viereisen Vuorensyrjän palvelutalon toiminta siirtyy kyseiseen palvelukeskukseen.

– Palvelukeskukselle ja -asumiselle on Helsingissä suuri tarve, ja kohde helpottaa valmistuessaan tilannetta alueella merkittävästi, kertoo uudistuotannon yksikön päällikkö Merja Rukko Helsingin kaupungin asuntotuotantopalvelusta.