Kuvituskuva: raja- ja merivartiokoulun peruskorjaus
Raja- ja merivartiokoulun opetus-, majoitus- ja toimistotiloja uudistetaan mittavasti vastaamaan nykypäivän vaatimuksia.

Raja- ja merivartiokoulun peruskorjaus huipentui harjannostajaisiin Immolan kasarmialueella

Raja- ja merivartiokoulun peruskorjaushankkeen harjannostajaisia juhlittiin Immolan kasarmialueella torstaina 13.6.2024.

Raja- ja merivartiokoulun opetus-, majoitus- ja toimistotiloja uudistetaan mittavasti vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Vuosina 1964 ja 1979 valmistuneet rakennukset saavat uudet julkisivut, vesikatot ja talotekniikan. Lisäksi ilmanvaihdon konehuoneet ja osa ikkunoista uusitaan, ja sisätilat modernisoidaan.

Peruskorjaushanke on edennyt aikataulussa ja budjetissa, ja projektin arvioidaan valmistuvan elo-syyskuussa 2024. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 18 miljoonaa euroa, ja Evälahti Oy toteuttaa sen projektinjohtourakkana. Raja- ja merivartiokoulu ottaa tilat käyttöön loppuvuodesta 2024.

Tavoitteena on toteuttaa terveelliset, turvalliset ja toimintaa tukevat toimitilat, jotka palvelevat käyttäjiään pitkälle tulevaisuuteen.

Hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa on noudatettu Senaatti-kiinteistöjen kestävän kehityksen periaatteita. Kohteeseen asennetaan aurinkopaneelit, ja uudistetuilla teknisillä järjestelmillä sekä energiatehokkailla rakenneosilla pyritään pienentämään rakennuksen hiilijalanjälkeä. Lisäksi hyviin sisäolosuhteisiin, kuten sisäilman laatuun, akustiikkaan ja valaistukseen, panostetaan jo rakennusvaiheessa.