Siuntion sivistys- ja hyvinvointikampus valmistuu alkukesästä 2022.

Siuntio rakentaa uuden koulukeskuksen

Siuntion sivistys- ja hyvinvointikampus valmistuu alkukesästä 2022.

Kampukselle muuttavat suomen- ja ruotsinkieliset esikoulut, suomenkielinen Aleksis Kiven koulu, Sjundeå svenska skola, kirjasto, Walkers-nuorisotila, etsivä nuorisotyö, Työpaja Virran kuntouttava työpajatoiminta, perhekeskus ja harrastetoiminta.

– Tärkeintä on, että oppilaat ja henkilökunta saavat terveet ja turvalliset tilat. Sivistys- ja hyvinvointikampus mahdollistaa Siuntion kehittymisen ja kasvamisen, sanoo kunnan tekninen johtaja Markus Moisio.

Uusi rakennus on kaksikerroksinen, ja siinä on noin 14 400 neliötä. Investointi maksaa Siuntiolle 30 miljoonaa euroa.

Sivistys- ja hyvinvointikampus päätettiin rakentaa, kun Aleksis Kiven koulun vanhassa rakennuksessa paljastui pahoja sisäilmaongelmia. Vanhan rakennuksen purkutyöt aloitettiin heinäkuussa 2020 ja rakennustöihin päästiin lokakuussa. Uusi rakennus valmistuu kesän kynnyksellä 2022.

Kampus lämpiää pääsääntöisesti maalämmöllä. Rakennus on myös liitetty kaukolämpöön. Rakennukseen tulee myös aurinkopaneeleja, joiden teho vastaa vähintäänkin talon jäähdytystarvetta kesäisin.

Aleksis Kiven koululla on noin 480 oppilasta vuosiluokilla 1–9 ja 60 työntekijää.

– Kampus antaa monenlaisia mahdollisuuksia yhteistyöhön, koska niin moni kunnan toiminto tulee siihen. Työntekijät ovat tyytyväisiä, kun he saavat työskennellä hyvissä tiloissa ja pystyvät hyödyntämään kaikkia taitojaan – seinät eivät ole esteenä, rehtori Pauliina Smolander sanoo.

Sjundeå svenska skola on 180 oppilaan koulu ja sillä on 24 työntekijää. Rehtori Katarina Lodenius odottaa tulevalta kieliryhmien väliseltä yhteistyöltä paljon. Henkilöstöhuone on yhteinen, joten kanssakäyminen on luonnollista.

Koulujen oppilashuolto sijoittuu perhekeskukseen, joka tulee kirjaston viereen. Perhekeskuksessa toimivat myös neuvola ja matalan kynnyksen perhetyö.

Siuntion kirjasto- ja vapaa-aikapalveluiden päällikkö Maarit Tuomisto iloitsee kirjaston viereen tulevasta monitoimisalista.

– Siitä tulee kaikkien siuntiolaisten yhteinen tila. Tällainen tila Siuntiosta on puuttunut, toteaa Tuomisto.

Kampukseen rakennetaan myös täyden koripallokentän kokoinen liikuntasali. Iltaisin kampuksella toimivat myös Hiiden opisto, Kirkkonummen kansalaisopisto ja Siuntion musiikkiyhdistys. Lisäksi eri yhdistykset voivat järjestää tiloissa kokouksiaan ja muita tilaisuuksiaan.