Sitowise osti Sairconin ja Elboxin

Sitowise osti Sairconin

Sitowise Oy on ostanut sairaalatekniikan ja ammattikeittiöiden suunnitteluun erikoistuneen Saircon Oy:n osakekannan. Sairconin vuoden 2018 liikevaihto oli 0,805 miljoonaa euroa.

Sitowisen strategiana on tarjota asiakkailleen laaja kirjo talo- ja infrasuunnittelun sekä digitalisaation palveluja. Sairconin kauppa tuo yhtiölle kokonaan uuden lisäyksen palvelutarjontaan.

”Saamme mahdollisuuden tarjota erityisesti terveydenhuollon asiakkaillemme entistä laajemmin myös heidän tarvitsemiaan erikoispalveluja”, sanoo toimialajohtaja Jan Tapper Sitowisen talotekniikkayksiköstä.

”Asiakkaamme ovat niin julkisen sektorin toimijoita, arkkitehtitoimistoja, rakennuttajakonsultteja ja -urakoitsijoita. Toimimme koko Suomen alueella, joka on pienelle yritykselle haasteellista. Sitowisen yli viisitoista alueellista toimipaikkaa Suomessa merkitsevät meille mahdollisuuden isompaan kasvuun”, toteaa Saircon Oy:n toimitusjohtaja Kalle-Heikki Koskinen.

”Sitowise on vahvassa kasvu- ja kehityspyörteessä. Haluamme olla alamme vastuullisin toimija. Uudistamme parasta aikaa projektihallintamme menetelmiä luodessamme tavoitteidemme mukaisia alan tehokkaimpia toimintatapoja, ja henkilöstökäytäntöjämme pyrkiessämme asemaan alan innostavimpana työyhteisönä. Sairconin mukaantulo laajentaa palvelutarjontaamme ja toteuttaa näin oivalla tavalla kokonaispalvelustrategiaamme”, Jan Tapper sanoo.

Kalle-Heikki Koskisesta ja Olli Koskisesta tulee kaupassa Sitowisen omistajapartnereita. Sitowise on omistajapartnereiden (62 % ja Intera Partnersin (38 %)
yhdessä omistama yritys.


Sitowise osti Elboxin

Sitowise Oy on ostanut 100 % Sähkösuunnittelu Elbox Oy:n osakkeista. Elboxin liikevaihto 2018 oli noin 1,3 miljoonaa euroa.

Elboxin toimitusjohtaja Jorma Jylhä ja koko kymmenhenkinen henkilöstö jatkavat tehtävissään. Projektitoiminta jatkuu muutoksessa ennallaan.

”Suunnitteluaikatauluja kiristetään vuosittain. Palveluntarjoajille tämä merkitsee tiukempia resurssivaatimuksia: voidaksemme tarjota asiakkaillemme oikeat resurssit oikeaan aikaan myös kaikkein kireimmissä hankkeissa, on vain eduksi, jos tekijöitä on talossa enemmän”, selvittää Jorma Jylhä yrityskauppaan johtaneita syitä.

Sitowisen talotekniikkatoimialalla työskentelee 230 asiantuntijaa. Toimialalla tuotetaan LVI-, sähkö-, automaatio- ja energiasuunnitelmia ja -konsultointia sairaaloihin, kouluihin, päiväkoteihin ja asuin- tai liikerakennuksiin.

Elbox on toiminut alalla vuodesta 2003. Yrityksen referensseinä on useita asuinkorttelihankkeita Tikkurilassa sekä kymmeniä tornitalohankkeita, esimerkiksi Helsingin Lapinmäentien tornitalokortteli ja Niittykummun Metrokeskuskuksen tornitalot Espoossa. Referensseihin lukeutuu myös arkkitehti Steven Hollin hankkeena tunnettu ”Meander” -niminen asuinkerrostalo Helsingin Töölössä, sekä muun muassa Helsingin Telakkaranta.

”Olemme iloisia saadessamme elboxilaiset joukkoomme. Lähimpinä kollegoina heitä odottaa nelisenkymmentä Uudenmaan alueella toimivaa sähkösuunnittelijaa. Yhteinen osaamisemme täydentyi kaupassa merkittävästi asuinrakentamisen, erityisesti korkean rakentamisen alueella”, kuvaa Sitowisen talotekniikan toimialajohtaja Jan Tapper.

Toimitusjohtaja Jorma Jylhästä tuli kaupan myötä Sitowisen omistajapartneri. Entuudestaan yrityksessä työskentelee noin 160 omistajapartneria, jotka omistavat Sitowisestä yhteensä noin 62 %. Enemmistöomistajana 38 % osuudella toimii Intera Partners.