Kuva: Ed White/Pixabay

Sitowise ostaa Ahlman Groupin luontoselvitysosaamisen

Vuonna 2013 perustettu Ahlman Group tekee luontoselvityksiä, Natura-arviointeja, arkeologisia selvityksiä ja voimajohtojen ympäristöselvityksiä sekä järjestää aiheeseen liittyvää koulutusta. Ahlman Group on erikoistunut tuulivoimapuistojen luontoselvityksiin.

Kuva: Ed White/Pixabay

– Luonnon monimuotoisuus turvaa elämän edellytykset maapallolla ja luo myös edellytykset monelle elinkeinoille. Huoli luontokadosta näyttäytyy luontoon liittyvien palveluiden suurena kysyntänä tietoisuuden kasvaessa ja regulaation lisääntyessä. Näitä palveluita tarvitaan kaikissa maankäyttöön liittyvissä hankkeissa. Oli kyse sitten tuulivoimalahankkeista, sähköverkon siirtolinjoista, erilaisista väylähankkeista tai tavallisista rakennushakkeista viheralueen reunoilla tai rantojen äärellä kaupungeissa, Sitowisen Infra-liiketoiminta-alueen liiketoimintajohtaja Jannis Mikkola sanoo.  

– Yhdistämällä yritysjärjestelyn myötä Sitowisen ja Ahlman Group Oy:n osaaminen ja palvelut tähtäämme Suomen suurimmaksi luontopalveluiden tuottajaksi pitäen sisällään sekä monipuoliset luontoselvitykset että luonnon monimuotoisuutta tukevat palvelut, Sitowisen Ympäristövaikutukset ja vastuullisuus -palveluiden osastopäällikkö Sanna Vaalgamaa toteaa.

Sitowisen ja Ahlman Groupin yhteinen strateginen tavoite on vahvistaa asemaa nykyisten asiakasryhmien keskuudessa ja viedä palveluja laajemmalle asiakaskunnalle. 

– Ahlman Group Oy:n toiminnan siirtyminen osaksi Sitowise-konsernia antaa erinomaisen mahdollisuuden kehittää luontoselvityksiä ja niihin maastossa liittyvää tiedonkeruuta yhä laadukkaammiksi ja tarkemmiksi. Erityisen kiinnostavaa on Sitowisen Envimobile-ohjelmaan liittyvä kehitystyö, joka mahdollistaa entistä paremmin digitalisaation hyödyntämisen luontokartoittajille, Ahlman Group Oy:n toimitusjohtaja Santtu Ahlman sanoo.

Yrityskaupan myötä Sitowiseen siirtyvät liiketoimintaan liittyvät Ahlman Group Oy:n sopimukset, asiakkaat ja asiantuntijat. Ahlman Groupin liikevaihto on tänä vuonna noin 2,2 miljoonaa euroa.