Sisco rakentaa puutaloja Vantaan Tikkurilaan

Kohde sijaitsee joelle viettävällä vanhan kulttuurimaiseman rinnetontilla. Joen puolelta löytyy virkistysaluetta ja ulkoilutie.

”Tällaisia idyllisiä paikkoja ei enää juuri löydy läheltä suuria keskuksia. Rauhallinen maisema lähellä kasvukeskusta on harvinainen yhdistelmä”, toteaa Sisco Oyj:n toimitusjohtaja Tero Salo.

As Oy Gammelkullantanhua valmistuu syyskuun lopulla. Kohteessa on yhteensä 4324 huoneneliötä ja 95 huoneistoa. Luhti- ja paritalojen jokaisessa huoneistossa on joko terassi tai tilava parveke. Kohteessa on 30 neliön yksiöitä, 52 neliön kolmioita ja 77 neliön 4h+k -huoneistoja.

Vantaan kaupunki on kaavoittanut alueen Siscon projektia varten.

”Olemme olleet kaavoituksessa mukana alusta alkaen. Kaavoitukseen ja rakennuslupavaiheeseen kului yhteensä reilut 3,5 vuotta”, Salo kertoo.

Talojen seinät on Siscon mukaan rakennettu ilman muovia, sillä talojen pääasiallisena materiaalina on kosteussulkuna toimiva kotimainen kertopuu. Se myös mahdollistaa talonrakennuksen moduuleina, koska se on erittäin jäykkää, mittatarkkaa, kestävää ja kevyttä materiaalia, jota on kuitenkin helppoa työstää. Talot ovat energiatehokkaita, ja yhtiössä on myös sähköenergiaa tuottavia aurinkopaneeleita. Talojen hiilijalanjälki on matala ja materiaalihukka on puristettu pieneksi.

Talot ovat rakennettu Sisco Oyj:n tehtaalla Vantaan Hakkilassa talomoduuleista ja -elementeistä, jotka on kuljetettu kosteudelta ja säältä suojattuna tässä tapauksessa vain muutaman kilometrin päähän Hakkilan tehtaalta. Kaikki talojen rakenteet anturasta ylöspäin on tehdasvalmisteisia.