Paula Salonen: Suomen Pariisin-suurlähetystö. Kuva: Ilona Rista

SIO valitsi vuoden sisustusarkkitehdin ja kalustesuunnittelijan

Sisustusarkkitehdit SIO on valinnut jäsenistöstään kaksi palkittavaa suunnittelijaa, joita yhdistää kansainvälinen ote. Vuoden sisustusarkkitehti 2019 on Paula Salonen ja vuoden kalustesuunnittelija 2019 on Ari Kanerva.

Paula Salonen: Suomen Pariisin-suurlähetystö. Kuva: Ilona Rista
Paula Salonen

Paula Salonen (s.1960) on sisustusarkkitehti, joka SIO:n mukaan hallitsee erinomaisesti tilojen kokonaisvaltaisen suunnittelun ja joka työskentelee haastavien kohteiden parissa luoden miellyttäviä kokonaisuuksia. Hänen suunnittelemilleen tiloille tyypillistä on detaljitarkkuus, ajaton ajankohtaisuus ja kansainvälisyys. Paulan työt ovat myös hyviä esimerkkejä arkkitehdin ja sisustusarkkitehdin hedelmällisestä yhteistyöstä. Paula Salonen työskentelee sisustusarkkitehtina JKMM arkkitehdeilla, ja hän kädenjälkeään on nähtävillä mm. OP-ryhmän pääkonttorissa Helsingissä sekä Suomen suurlähetystössä Pariisissa.

Ari Kanerva: Tuttu-tuoli. Kuva: Marco Melander
Ari Kanerva

Ari Kanerva (s.1976) on SIO:n mukaan luonut oman versionsa modernismista. Kanerva on kansainvälinen suunnittelija, jonka suunnittelemissa kalusteissa on ns. “suomalainen ote”. Hän erottuu innokkaana, kekseliäänä ja tunnistettavana suunnittelijana, jolla on oma käsialansa. Kanerva työskentelee Turussa muotoilutoimistossaan, joka on keskittynyt kaluste- ja tuotemuotoiluun. Kanerva on suunnitellut kalusteita mm. Viverolle, Innolle ja Made by Choicelle ja mm. hauska Tiuku-kaappikello on italialaisen kalusteyrityksen Covon tuotannossa.

Valinnan ehdotusten ja hakemusten perusteella tekivät tänä vuonna Vuoden 2018 sisustusarkkitehti SIO Joanna Laajisto, sisustusarkkitehti SIO, kalustesuunnittelija Tapio Anttila, Vuoden 2017 kalustesuunnittelija SIO Mika Tolvanen, sisustusarkkitehti SIO, arkkitehti Mika Karkulahti, muotoilija Tuuli Sotamaa ja arkkitehti SAFA Jonna Taegen. Tuomariston sihteerinä toimi pääsihteeri Minna Borg.

Sisustusarkkitehdit SIO on valinnut 70-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi myös kolme uutta kunniajäsentä. Valituiksi tulivat sisustusarkkitehti SIO Yrjö Kukkapuro (s.1933), sisustusarkkitehti SIO, pääsihteeri Lena Strömberg (s.1943) ja sisustusarkkitehti SIO Päivi Meuronen (s.1967). Valinnan uusiksi kunniajäseniksi teki SIOn hallitus.