Kuva: Sikla

Sikla rakentaa asuinkerrostalon Hangon Kuningatarvuoreen

Kuva: Sikla

Osa nelikerroksisen kerrostalon ylimmän kerroksen asunnoista on kaksikerroksisia. Kaikkien asuntojen merenpuoleiset seinät rakentuvat miltei kokonaan lasipinnasta, joka takaa ainutlaatuiset näkymät merelle.

– On hienoa päästä rakentamaan haastaviin ulkosaaristo-olosuhteisiin luksusluokan asuntoja. Olemme panostaneet kohteen materiaaleihin, suunnitteluun ja näyttävyyteen merkittävästi normaalia enemmän, ja tässä kohteessa todella voidaan puhua asumisen luksustasosta. Koska rakennuspaikan olosuhteet poikkeavat suunnittelun ja rakentamisen osalta normaalista sisämaarakentamisesta, tulee tässäkin mielessä puhua erikoiskohteesta, toteaa Siklan konsernijohtaja Janne Nieminen.

Kuningatarrannan asunnot on suunnitellut Cedercreutz Arkkitehdit Oy. Sebastian ja Tuua Cedercreutzin suunnittelun lähtökohtana on ollut merellisen beach house -tunnelman luominen Kuningatarrannan koteihin. Asunto Oy Hangon Kuningatarrannan rakentaminen on käynnissä, ja kohde valmistuu kesällä 2022.  Kuningatarvuoren aluekokonaisuutta kehittää Regatta Resorts Oy.

– Sikla on myynyt ensimmäisen rakennusvaiheen kaikki asunnot. Alue on vetänyt puoleensa laatutietoisia ja ainutlaatuista merellistä ympäristöä arvostavia asiakkaita, joille tulevaisuuden laatukriteerit ja vaivaton ympärivuotinen asuminen ovat tärkeitä. Seuraavien vaiheiden suunnittelu on käytännössä valmis ja perustajaurakoitsijalla sen myötä valmius aloittaa alueiden myynti, kertoo Regatta Resorts Oy:n hallituksen jäsen ja projektivastaava Conrad Planting.