Sievi Element Oy:n elementtitehtaalta valmistuu puuelementtejä ja valmisosia myös Sievi Groupin ulkopuolelle muiden ammattirakentajien tarpeisiin. Kuva: Esa Melametsä

Sievi Groupin elementtitehdas aloitti tuotannon Sievissä

Sievi Groupin tytäryhtiön Sievi Element Oy:n tuotantotilat ovat valmistuneet ja elementtitehtaan tuotanto käynnistynyt. Sievi Element tuottaa puuelementtejä ja valmisosia Sievi Groupin muille tytäryhtiöille sekä konsernin ulkopuolelle muiden ammattirakentajien tarpeisiin.

Sievi Element Oy:n elementtitehtaalta valmistuu puuelementtejä ja valmisosia myös Sievi Groupin ulkopuolelle muiden ammattirakentajien tarpeisiin. Kuva: Esa Melametsä

Sievitalona aikaisemmin tutuksi tulleen Sievi Groupin elementtitehdas valmistaa elementtejä konsernin omaan käyttöön Sievi Hyvinvointitiloille, omakotirakentamiseen keskittyvälle Sievitalolle sekä asuntoyhtiöpuolelle Sievi Asunnoille ja Sievi Rakennukselle.

– Oma elementtitehdas on keskeinen osa konsernin kasvustrategiaa, sillä se varmistaa meille elementtien korkean laadun, saatavuuden ja vakaan hintatason. Esimerkiksi omakotitalojen precut-toimituksissa meille tulivat kasvun rajat vastaan, koska työvoimaa ei enää ollut riittävästi saatavilla. Tehtaan aloituksen myötä aloitamme omakotitalojen elementoinnin, Sievi Groupin kehitysjohtaja Juha-Matti Silver kertoo.

Elementtitehdas palvelee muitakin rakennusliikkeitä ja ammattirakentajia. Kysyntää on muun muassa hyvinvointirakentamisessa.

– Hyvinvointitilojen markkinassa lisääntyy vuokrattavien tilojen tarve. Pystymme edesauttamaan myös pienempien päiväkoti- ja hoivaoperaattoreiden kasvua järjestämällä heille rahoituksen ja rakentamalla tilat.

Omakotirakentamiseen lanseerataan huhtikuussa uudenlainen Säältä suojaan-elementtitoimitus.

– Säältä suojaan-ratkaisu palvelee yksityisiä omatoimirakentajia mahdollistaen meille kasvun omakotimarkkinassa, Silver toteaa.

Tuotannossa vauhdikas aloitus

Pohjois-Pohjanmaalla Sievin Hannunkankaalla sijaitseva elementtitehdas työllistää tällä hetkellä reilut kymmenen työntekijää tuotannossa.

– Aloitusvaihe on sujunut mallikkaasti. Olemme toimittaneet elementtejä sekä hyvinvointikohteisiin että yhtiörakentamiseen ja omakotitaloihin. Palaute on ollut tosi positiivista, ja tilauskanta näyttää oikein hyvältä, kertoo tehtaanjohtaja Markus Göös.

Tuotannon työntekijöiden lisäksi elementtitehtaalle on palkattu lisää suunnittelijoita, mikä parantaa suunnittelupuolen omavaraisuutta.

– Tilat rakennuttaneelle Sievin kunnalle kuuluu iso kiitos ripeästä toiminnasta. Tämän hienommin ei uusien tilojen rakentaminen olisi voinut sujua, Göös kehuu.