Kuva: serviz.fi

Serviz ja Auma Space saivat Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön kiitokset

Älykästä työmaan olosuhdehallintajärjestelmää kehittävä Serviz Oy palkittiin Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön tämänvuotisella 20 000 euron apurahalla. Lisäksi 10 000 euron kunniamaininta annettiin palautumistiloja valmistavalle Auma Space Oy:lle. 

Kuva: serviz.fi

Serviz Oy:n järjestelmällä varmistetaan rakennustyömailla hyvä sisäympäristön laatu ja rakenteiden kuivumisolosuhteet energiahukka minimoiden. Ratkaisun tavoitteena on säästää kustannuksia, parantaa työturvallisuutta ja aikatauluhallintaa ja estää kosteusvaurioiden syntymistä. Järjestelmän toiminta perustuu anturien tuottaman datan yhdistämiseen rakennuksen tietomallista saatuun metatietoon, ulkoilman olosuhteisiin ja ennusteisiin. Apurahan avulla on tarkoitus toteuttaa fyysisten olosuhdehallintalaitteiden ohjaus pilottikohteeseen.

Apurahan myöntämisperusteissaan säätiön hallitus totesi, että Serviz Oy:n innovaation vaikuttavuus on alalle suuri. Tuote on lisäelementti työmaan kokonaisuuden hallintaan. Järjestelmä lisää työmaaturvallisuutta, toimivuutta ja alan houkuttelevuutta. 

Auma Space Oy valmistaa tehokkaita rauhoittumistiloja toimistoihin. Puusta valmistetussa ja ääniteknologiaa hyödyntävässä tilassa palautuminen on valmistajan mukaan moninkertaista verrattunanormaaliin palautumiseen työpäivän aikana. 

Palkinnot vastaanottivat Serviz Oy:n toimitusjohtaja Jarno Hovi ja Auma Space Oy:n perustajaosakkaat Niilo Ristmeri ja Kasimir Kaitue. Palkinnot luovuttivat Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puolesta Mika Halttunen ja Anna Gagneur. Mukana palkittavan yrityksen valinnassa olivat Talotekninen teollisuus ja kauppa ry,  Rakennusteollisuus RT ry ja RAKLI ry. Päätöksen palkinnonsaajasta teki säätiön hallitus. 

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön tavoitteena on edistää terveellisiä, kestäviä ja tuottavia sisäympäristöjä tukemalla innovaatioiden tuotteistamista. Säätiö tukee toiminnallaan suomalaista osaamista, tuotekehitystä ja kansainvälistymistä kiinteistö- ja rakennusalalla palkitsemalla vuosittain 20 000 euron apurahalla yrityksiä, yhteisöjä tai yksityishenkilöitä, jotka kehittävät tuotteita, palvelukonsepteja ja -kokonaisuuksia myös digitaalisuutta hyödyntäen. Säätiön hallituksessa ovat mukana Business Finland, Finnvera, Työ- ja elinkeinoministeriö, Keksintösäätiö, Sitra, Ympäristöministeriö, Iitin kunta ja Halton Oy.