seppokuula

Seppo Kuula Cloud1:n hallituksen puheenjohtajaksi

Tekniikan tohtori Seppo Kuula on nimitetty suomalaisen data- ja pilviratkaisuihin erikoistuneen Cloud1:n hallituksen puheenjohtajaksi.

– Cloud1 on jo Suomen johtava yritys omalla liiketoimintakriittisen datan jalostamisen osaamisellaan. Ensimmäisiä tehtäviämme on muotoilla osaamisesta entistäkin ymmärrettäviä palveluita, joita tekoäly tukee uusilla tavoilla, Seppo Kuula sanoo.

Kuula toimii tällä hetkellä tekoäly-yhtiö SiloAI:n neuvonantajana. Hänen mukaansa tekoälyratkaisujen käyttöönotto etenee nyt nopeasti ja Cloud1 mahdollistaa data-alustaosaamisellaan kehittyneet tekoälyratkaisut tässä teknologiamurroksessa.

Vuonna 2012 aloittaneesta Cloud1:stä on tarkoitus kehittää listautumiskelpoinen yritys seuraavan viiden vuoden aikana.

– Suomi on täynnä esimerkkejä it-yrityksistä, jotka ovat menettäneet otteensa markkinoista, kun ne ovat laajentaneet liiketoimintaansa ydinosaamisensa ulkopuolelle ja unohtaneet, missä he alun perin olivat parhaita, Kuula toteaa.

– Cloud1 on löytänyt oman osaamisalueensa Microsoftin Azure-pilvialustoilla ja tekee sen paremmin kuin kukaan muu Suomessa. Tämän rinnalle tuomme nyt tekoälyn uudet mahdollisuudet, Seppo Kuula kertoo.

Cloud1:n kasvuvaiheen tukena on pääomasijoitusyhtiö Voland Partnersin vähemmistösijoitus. Voland Partnersin neljästä perustajasta kolme oli Kuulan tiimissä jo Siili Solutionsissa, kun yhtiöstä kehitettiin Helsingin pörssiin listattu yhtiö.

– Meillä on kasassa tuttu tiimi ja siten loistava tilaisuus tehdä Cloud1:stä alansa paras yhtiö Suomen lisäksi myös kansainvälisesti, Seppo Kuula sanoo.