Kuva: Sigge Arkkitehdit Oy

Senaatti vuokraa korjattavan Porin Leijonan tilat

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt ja Suomen Erillisverkot -konserni ovat allekirjoittaneet sopimuksen KOy Porin Leijonan kiinteistön 6700 neliön tilojen vuokrauksesta. Senaatti-kiinteistöt vuokraa tilat edelleen valtion ja Porin kaupungin käyttöön.  Ensin toimistorakennus korjataan, korjaukset valmistuvat vuoden 2024 alussa.

Kuva: Sigge Arkkitehdit Oy

– Peruskorjauksessa uusitaan muun muassa julkisivut, ikkunat, vesikatot, talotekniikka ja sisärakenteet. Peruskorjauksessa otetaan huomioon erityisesti energiatehokkuusvaatimukset, ja hankkeelle tehdään elinkaaren hiilijalanjälkilaskenta. Voi siis sanoa, että kiinteistö modernisoituu täysin, Erillisverkkojen liiketoimintajohtaja Kari Asiala sanoo.

– Senaatti vuokraa tilat edelleen tuleville käyttäjille avaimet käteen -periaatteella. Senaatti vastaa yhteiskäyttöisten tilojen toimintaa tukevista palveluista kuten aulapalvelusta, turvallisuudesta, kalusteista ja siivouksesta. Palvelutarjontaa tullaan tarkentamaan yhdessä tulevien käyttäjien kanssa vielä ennen tilojen valmistumista, Senaatin projektipäällikkö Sinikka Selänne kertoo.

Valtion ja kaupungin palvelut sijoittuvat yhteiskäyttöiselle asiakaspalvelualueelle rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen. Valtion virastoista käyntiasiakaspalvelua tarjoavat kohteessa Satakunnan TE-toimisto, Verohallinto, Digi- ja väestötietovirasto, Maanmittauslaitos sekä Satakunnan ja Varsinais-Suomen ELY-keskukset. 

Porin kaupungin palvelut sisältävät muun muassa teknisen toimialan palvelut, ympäristö- ja lupapalvelut, Porin Linjat lippupalvelut, kaupunkikeskustan kehittämispalvelut, työllisyyteen liittyvät palvelut sekä Visit Porin palvelut.

Valtion yhteisessä työympäristössä ovat mukana edellä mainittujen virastojen lisäksi Palkeet, Valtori, Aluehallintovirasto, Ruokavirasto ja Metsähallitus. Lisäksi virastotalossa on omat erilliset työympäristöt TE-toimistolle ja kaupungin työllisyyspalveluille sekä Finnveralle ja Business Finlandille. Kokonaisuudessaan muutos koskee noin 380:tä valtiolla työskentelevää henkilöä ja 35:tä Porin kaupungin työntekijää.

– Toimialarajat ylittävä ja monialainen yhden luukun -periaatteen lähiasiakaspalvelupiste mahdollistaa lähiasiakaspalvelun helpon saavutettavuuden, Porin kaupungin projektipäällikkö Jouni Salonen toteaa.