Havainnekuva Oulun oikeuslääketieteellisistä obduktiotiloista.
Havainnekuva Oulun oikeuslääketieteellisistä obduktiotiloista.

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa uudet oikeuslääketieteelliset obduktiotilat Ouluun

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa uudet oikeuslääketieteelliset obduktiotilat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Oulun oikeuslääkintäyksikön käyttöön.

Hankkeessa toteutetaan kaksikerroksinen, noin 2 400-neliöinen uudisrakennus Oulun Ruskonselkään osoitteeseen Kaapelitie 23. Rakentaminen alkaa elokuussa 2024 ja valmistuu arvion mukaan marraskuussa 2025. Tilat otetaan käyttöön alustavan aikataulun mukaan tammi-helmikuussa 2026.

Uusissa tiloissa tehdään oikeuslääketieteellisiä ruumiinavauksia, ja ne sisältävät ruumiinavaustilat, toimistotilat, omaisten tilat ja tekniset tilat. Uudistus parantaa tilojen logistiikkaa niin, että tavaroiden sekä vainajien kuljettaminen ja henkilöiden liikkuminen rakennuksessa ja piha-alueella on sujuvaa. Myös tiloissa työskentelevien työturvallisuus paranee.

Tuleva uudisrakennus palvelee kansalaisten oikeusturvan toteutumista ja mahdollistaa Pohjois-Suomen alueen oikeuslääketieteelliset ruumiinavaukset. Suunnittelun pohjana ovat valtion toimitilastrategia ja THL:n toimitilastrategia.

Hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Hartela Pohjois-Suomi Oy. Hankkeen tavoitekustannusarvio on noin 11 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Hankkeen yhteydessä rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkovoimala, jonka vuosituottoarvio on noin 25 000 kWh.