Kuva: Tuomas Uusheimo/Senaatti
Kuva: Tuomas Uusheimo/Senaatti

Senaatilla tarjouskilpailu keskustatoimintojen korttelista Pasilassa

Senaatti-kiinteistöt on käynnistänyt 1.3.2022 tarjouskilpailun Helsingin Pasilan Ratapihakortteleiden alueella sijaitsevasta keskustatoimintojen korttelialueesta. Korttelissa on rakennusoikeutta 15 500 kerrosneliötä ja rakentamisen voi aloittaa arviolta 2024.

Kuva: Tuomas Uusheimo/Senaatti

Alueen myynti toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa ja sovitetaan yhteen käynnissä olevien ja tulevien rakennushankkeiden kanssa.

Kortteli myydään voimassa olevalla asemakaavalla, jossa kortteli on osoitettu keskustatoimintojen korttelialueeksi C. Asemakaava mahdollistaa liike-, toimisto- ja palvelurakentamisen lisäksi myös asumista.

Ratapihakorttelien alue rakentuu vaiheittain ja ensimmäiset rakennushankkeet ovat jo valmistuneet. Koko alueen on tarkoitus olla valmis vuoteen 2030 mennessä.

Ratapihakorttelit sijaitsevat Pasilan juna-aseman ja Tripla-keskuksen vieressä. Alueelle rakennetaan myös peruskoulu ja päiväkoteja sekä kivijalkaliiketiloja, viherkattoja ja puistoja. Pasila on Helsingin merkittävin joukkoliikenteen solmukohta ja vuoteen 2040 mennessä Keski-Pasilan alueen rakentamisen tavoitteena on Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun kilpailukyvyn parantaminen.