Seinäjoen Ideapark, sisäkäytävä. Kuva: Petri Kivinen

Seinäjoen Ideapark on valmis

Seinäjoen Ideapark avataan yleisölle 14. marraskuuta. Kauppakeskuksessa on noin sata liikettä seitsemän hehtaarin alueella. Hanke on historian suurimpia sekä Sukari Invest Oy:lle että rakennusliike Lehto Groupille.

Seinäjoen Ideapark, sisäkäytävä. Kuva: Petri Kivinen

– Kauppojen lisäksi Ideapark tarjoaa asiakkaille laajan valikoiman erilaisia viihdepalveluita. Kauppakeskuksen asemasta voi aidosti puhua myös viihdekeskuksesta, kertoo Sukari Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tuomas Henttula.

Seinäjoen Ideaparkin rakentajana toimi Lehto Tilat Oy, joka on rakentanut saman ketjun kauppakeskuksen myös Ouluun.

– Seinäjoen Ideapark on hieno jatkumo hyvälle yhteistyölle Sukari Invest Oy:n kanssa ja tämä on suurin yhteinen hankkeemme tähän mennessä. Lisäksi tämä on yksi suurimmista Lehdon hankkeista yhtiömme historiassa, kertoo Lehdon Toimitilat-palvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä.

– Lehto on hoitanut vastuullisesti myös vastaan tulleet haasteet, ja nyt meillä on Seinäjoellakin näyttävä ja nykyaikainen kauppa- ja viihdekeskus asiakkaillemme, Tuomas Henttula toteaa.

Kuva: Matti Hautalahti

Myös Seinäjoen kaupunki on tyytyväinen kauppakeskuksen avautumisesta alueelle.

– Ideapark tuo alueelle yli tuhat työpaikkaa ja vahvistaa Seinäjoen kaupungin asemaa kaupallisena keskuksena. Vahvojen kesätapahtumien ohella saamme kaupunkiin varmasti enemmän ympärivuotista liikennettä, talvimatkailua ja uusia kävijöitä. Seinäjoen Ideaparkin myötä kaupungista tulee suurin kaupallinen yksikkö useammankin maakunnan alueella, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki sanoo.