Havainnekuva. Ei vastaa yksityiskohtaisesti lopullista toteutusta.

Helsingin Jätkäsaareen rakennetaan taidehotelli

Lehto Tilat Oy aloittaa marraskuussa Jätkäsaareen nousevan taidehotellin, ART Hotel Helsingin rakentamisen. Hotellioperaattorina toimii Primehotels Oy ja sijoittajana Fennia Varainhoidon Terrieri Kiinteistöt -rahasto. Hanke valmistuu keväällä 2021. Kohteessa hyödynnetään modernia, teollista esivalmistusta, joka tuo rakentamiseen nopeutta ja laatua.

Havainnekuva. Ei vastaa yksityiskohtaisesti lopullista toteutusta.

ART Hotel Helsinki on persoonallinen taidehotelli, jonka 9-kerroksinen hotellikokonaisuus käsittää 173 huonetta ja 100-paikkaisen ravintolan. Hotellin konseptin ytimessä on suomalainen nykytaide, joka tulee näkymään julkisivusta huoneiden sisustuksiin asti.

Hotellin operaattorina toimii Primehotels Oy ja sijoittajana Fennia Varainhoidon Terrieri Kiinteistö -rahasto.

– ART Hotel Helsinki on ainutlaatuinen hanke, joka toteutetaan yhteistyössä suomalaisten nykytaiteilijoiden kanssa. Tämän yhteistyön tuloksena saamme uniikin taidehotellin Helsinkiin, joka on oiva lisä Primehotelsin kasvustrategiaan, toteaa toimitusjohtaja Tomi Peitsalo Primehotels Oy:stä.

–Tämän hotellihankkeen erottautumistekijöitä ovat erinomainen sijainti Helsingin kantakaupungissa sekä tarkkaan mietitty taidekonsepti, joiden varaan voi uskoa pitkälle tulevaisuuteen, kertoo kiinteistösijoituspäällikkö Harri Oravainen Fennia Kiinteistöt Oy:stä. Oravainen vastaa Fennian kiinteistösijoituksista ja Fennia on Terrieri-rahastossa mukana yhtenä sijoittajana.

– ART Hotel Helsinki on tammikuussa 2019 startanneen Terrieri Kiinteistöt Ky:n ensimmäinen hotellikohde ja se sopii rahaston sijoitusstrategiaan hyvin, kertoo kiinteistörahastoliiketoiminnan johtaja Ville Yrjölä Fennia Varainhoidosta.

Rakentajaksi ja urakoitsijaksi on valittu Lehto Tilat Oy, joka tuo hankkeeseen muun muassa modernin, teollisen esivalmistuksen.

– ART Hotel Helsinki on vahvassa yhteistyössä hotellioperaattorin ja sijoittajan kanssa yhteistyössä kehitetty, korkeatasoinen hotellikohde. On etuoikeutettua päästä rakentamaan tällaista kokonaisuutta. Lehto hyödyntää rakennusvaiheessa teollista esivalmistusta, mikä tuo laatua mutta nopeuttaa merkittävästi myös hankkeen rakentumista. Kohteeseen tuodaan esimerkiksi kotimaisilla tehtaillamme valmistetut kylpyhuone-moduulit, jotka on rakennettu sisätiloissa, tehtaan vakaissa olosuhteissa. Kohteelle tullaan hakemaan LEED Gold -ympäristösertifikaatti, kertoo aluejohtaja Henri Mämmi Lehto Tilat Oy:stä.