Kuva: Trevian

Satakielitalosta Peabin ja Ålandsbankenin asuntokehityskohde

Peab ja Ålandsbanken Asuntorahasto Erikoissijoitusrahasto ostavat Trevian Asset Managementilta ja muutamalta yksityiseltä sijoittajalta Espoon Tapiolassa sijaitsevan Satakielitalo-toimistorakennuksen. Uudet omistajat jatkavat alueen kehittämistä asuntokortteliksi.

Kuva: Trevian

Satakielitalo sijaitsee Espoon Tapiolassa kauppakeskus Ainoan ja Tapiolan metroaseman välittömässä läheisyydessä. Kohteen nykyinen toimistotalo puretaan ja sen tilalle rakennetaan kahteen asunto-osakeyhtiöön yhteensä noin 120 uutta asuntoa. Satakielitalon tontti on saanut Espoon kaupungilta myönteisen päätöksen kaavamuutoksesta asuntokortteliksi.

– On äärettömän hienoa, että usean vuoden kaavakehitys on saatu hyvään vaiheeseen ja paikalle nousee pian upeita asuintaloja, Trevianin sijoitusjohtaja Kim Särs sanoo.

Trevianin kiinteistön lisäksi Peab ostaa määräalan Espoon kaupungilta. Alueista muodostetaan kaksi tonttia kerrostalorakentamiseen. Kauppahinta on Peabin mukaan maankäyttökorvauksineen yhteensä noin 20 miljoonaa euroa.

– Tämän kaupan myötä Peab on mukana uudistamassa Tapiolan keskustaa ja jatkamassa vahvaa rooliaan alueen uudisasuntotuotannossa, liiketoimintajohtaja Juha-Pekka Eskola Peabilta toteaa.