Sallamaari Muhonen

Sallamaari Muhonen Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtajaksi

Sallamaari Muhonen

Liiton pitkäaikainen toimitusjohtaja Tarja Hailikari jatkaa seuraajansa neuvonantajana, kunnes jää eläkkeelle helmikuun lopussa.

Muhonen toimii nyt strategiajohtajana ja partnerina Netprofile Finland Oy:ssä, ja hän on tehnyt monipuolisen uran työelämässä, hallitusammattilaisena ja luottamustehtävissä.

– Valinnassa arvostimme erityisesti Sallamaarin kattavaa kokemustaustaa, laajaa verkostoa sekä vuorovaikutustaitoja, sanoo STK:n hallituksen puheenjohtaja, Onninen Oy:n toimitusjohtaja Martti Forss.

Hän näkee, että kasvavalla sähköteknisen kaupan alalla on keskeinen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Siksi on tärkeää tuoda alan merkitys entistä vahvemmin yleiseen tietoisuuteen.

– Toimialamme on myös hyvä esimerkki toimintaprosessien digitalisaation edistämisestä.  Lisäksi haluamme nostaa esiin, että tarjoamme mielenkiintoisia työtehtäviä ja mahdollisuuden olla rakentamassa parempaa elinympäristöä. Sallamaarin vahva viestintäosaaminen tukee kaikkia näitä tavoitteita erinomaisesti, Forss toteaa.

– Koen STK:n toimitusjohtajuuden omia arvojani vastaavana ja innostavana tehtävänä. Koko rakennetun ympäristömme sähköistymisellä ja energiatehokkuudella on vahva rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Liiton palvelut ja jäsenyritykset ovat tämän kehityskulun ytimessä. On hienoa voida osaltani vaikuttaa fiksujen ratkaisujen käyttöönottoon ja jatkaa alan työtä kestävän kehityksen edistämisessä, Sallamaari Muhonen sanoo.

Ensi vuonna 90 vuotta täyttävä Sähköteknisen Kaupan Liitto edustaa lähes sadan yritysjäsenensä kautta kattavasti sähköteknisten tuotteiden valmistajia, maahantuojia ja tukkuliikkeitä. Liitto edistää alan kehitystä ja vaikuttavuutta sekä tuottaa kansainvälisestikin katsoen edistyneitä digitaalisia palveluja sähkö- ja rakennusalalle. Niihin kuuluu muun muassa 600 000 sähköteknisen tuotteen tuotetiedot sisältävä Sähkönumerot.fi, jota hyödyntää koko ekosysteemi: valmistajat, tukut, urakoitsijat ja suunnittelijat.