Sähkönumerot ja LVI-INFO mukaan RT-urakoitsijan tuotetietoihin

RT urakoitsijan tuotetieto -sovelluksella dokumentoidaan rakennushankkeessa käytetyt tuotteet sekä tuotetaan rakennuksen tuoteseloste digitaalisesti. Sovelluksen avulla voidaan ylläpitää lakisääteistä työmaan kemikaaliluetteloa ja huolehtia eri tuoteryhmien tuotekelpoisuuden toteamisesta sekä tuottaa luotettavat lähtötiedot kiinteistön huoltokirjan laadintaan.

– RT urakoitsijan tuotetieto vastaa rakennusprosessin eri osapuolten tuotetiedon tarpeisiin mahdollistaen elinkaarenaikaisen tiedonhallinnan ja sähköisen luovutuksen. Kolmen rakennusalan vakiintuneen tietopalvelun yhteistyö palvelee siten rakennustuoteteollisuutta, urakoitsijoita ja kauppaa sekä lopulta tilaajia. LVI- ja sähkötuotteiden välittäminen on tullut mahdolliseksi uuden modernin teknologian ja tuotetietokantojen hyvän sisällön avulla. Kehitämme ja laajennamme rakennusteknisten tuotteiden tietokannan sisältöä edelleen voimakkaasti lähiaikoina, sanoo Rakennustiedon toimitusjohtaja Laura Apilo.

– Tuotetietojemme hyödyntäminen RT urakoitsijan tuotetieto -sovelluksessa toteuttaa visiotamme siitä, että tuotteen valmistaja täyttää sähkötuotteen tiedot vain Sähkönumerot.fi-palveluun, minkä jälkeen tiedot ovat automaattisesti hänen asiakkaidensa tai asiakkaiden asiakkaitten saatavilla suoraan kaikissa heidän käyttämissään ohjelmistoissa,  kertoo toimitusjohtaja Tarja Hailikari Sähköteknisen Kaupan Liitosta.

– Yksi rakennusalan digitalisoinnin tärkeimmistä peruspilareista on luotettavat tuotetiedot, jotka ovat helposti saatavilla digitaalisessa muodossa. LVI-INFO.fi:n kytkeminen RT urakoitsijan tuotetieto -sovellukseen on hyvä esimerkki siitä, miten saadaan LVI-tuotteiden tiedot tehokkaasti käyttöön liiketoimintaketjun eri tahoille. Visiomme mukaan LVI-INFO toimii tässä LVI-tuotteiden valmistajille ja maahantuojille sisäänajoporttina digitaaliseen maailmaan, toteaa toimitusjohtaja Magnus Sirén LVI-INFO:sta.

RT urakoitsijan tuotetieto -sovelluksessa on tällä hetkellä aktiivisena 468 työmaata, joissa on yhteensä 11 453 urakkaa. Palvelun kautta on merkitty yli 15 000 rakennustuotetta asennetuksi.