Havainnekuva: Saamelaismuseo Siida

Saamelaismuseo Siidalla uudet siivet kokoelmalle ja ravintolalle

Inarissa sijaitsevan Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidan laajennus- ja perusparannushankkeen ensimmäinen vaihe eli laajennus on valmis ja luovutettu rakennuttaja Senaatti-kiinteistölle. Pääurakoitsijana oli inarilainen Rakennusliike Rekonen Oy.

Havainnekuva: Saamelaismuseo Siida

Saamelaismuseolle on rakennettu laajennushankkeessa uudet 880 neliön kokoelmatilat kokoelmasiipeen. Uusissa tiloissa on erikseen säilytystilat erilaisia säilytysolosuhteita vaativille esineryhmille kuten tekstiileille, koville esineille ja turkiksille. 

Siidassa on tällä hetkellä noin 8000 esinettä. Syksyllä 2021 Suomen kansallismuseon saamelaiskokoelman 2200 esinettä palautuu Inariin.  

Uudessa 330 neliön ravintolasiivessä on aikaisempaa Siidan ravintolaa suurempi ravintolasali ja valmistuskeittiötilat. Ravintoloitsijana jatkaa Ravintola Sarrit. Uudistunut ravintola avataan yleisölle 1.6.2021.

Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidan laajennus- ja perusparannushankkeen toinen vaihe eli perusparannushanke alkaa 24.5.2021. Laajennus- ja perusparannushankkeen suunnittelijana toimiva Arkkitehdit Soini&Horto Oy laatii Siidasta vastuusuojeluselvitystä, jotta suojeluvaatimukset otetaan huomioon vanhan osan peruskorjauksessa. Peruskorjauksen pääurakoitsijana toimii kajaanilainen Sakela Rakennus Oy.

Uudistunut Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siida uusine päänäyttelyineen avautuu 1.4.2022.