Kuva: maalausliikevainionmaki.fi

Ruotsalainen Layer Group ostaa Maalausliike Vainiomäen

Ruotsalainen pintamaalauskonserni Layer Group ostaa Tampereen alueella toimivan, vuonna 1938 aloittaneen ja noin 3,2 miljoonan euron liikevaihtoa tekevän Maalausliike Vainiomäen.

Kuva: maalausliikevainionmaki.fi

– Tämä on strateginen yritysosto, joka vahvistaa ja laajentaa Layer Groupin asemaa suomalaisilla markkinoilla. Maalausliike Vainiomäki on vakiintunut ja arvostettu yritys, jolla on merkittävää kokemusta puitesopimushankkeiden menestyksellisestä hallinnasta ja toteuttamisesta. Heidän asiantuntemuksensa ja vahvat verkostonsa ovat suuri etu meille. Meillä on nyt vahva jalansija Suomessa, mikä mahdollistaa jatkuvan kasvun sekä orgaanisesti että useilla harkituilla yrityskaupoilla, Layer Groupin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Johan Strand sanoo.

– Saamme ryhmäämme vakavaraisen ja kannattavan yrityksen lisäksi myös kunnian­himoisen ja motivoituneen johtajan Maalausliike Vainiomäen toimitus­johtaja Sami Pekistä. Hän on toimitusjohtaja­vuosiensa aikana kehittänyt ja laajentanut yritystä 414 000 euron liikevaihdosta aina 3,2 miljoonaan euroon asti. Hänellä on harkittu kasvu­suunnitelma tulevaisuutta varten, ja kuulumalla Layer Groupiin Maalausliike Vainiomäki saa käyttöönsä koko tukemme ja konserniin kertyneen osaamisen, Strand toteaa.

– Olemme tehneet oikeita asioita ja kasvaneet vahvasti. Layer Groupin ammattitaito mahdollistaa yrityksen kehityksen jatkossakin, Sami Pekki sanoo. Pekki on Maalausliike Vainiomäen johtaja kolmannessa polvessa.

Maalausliike Vainiomäen palveluihin kuuluvat maalaustyöt, rakennuspalvelutyöt ja keittiöiden valmistus. Yrityksellä on 40 työntekijää. Layer Group perustettiin vuonna 2020. Sillä on 1600 työntekijää ja noin 2,3 miljardin kruunun eli noin 194 miljoonan euron liikevaihto. Layer toimii Ruotsissa ja Suomessa, josta se hankki vuonna 2022 Kaukomaalauksen.