Kuva: molok.fi

Molok osaksi kansainvälistä SULO-konsernia

Jäteratkaisujen kansainvälinen SULO ostaa Molokin koko osakekannan. Molok on suomalainen jätteiden syväkeräysjärjestelmien kehittäjä, jonka on viimeiset 7 vuotta omistanut pääomasijoittaja Vaaka Partners. Molokin pääkonttori säilyy Nokialla.

Kuva: molok.fi

Molokin mukaan idea jätteiden syväkeräyssäiliöistä syntyi 1990-luvun alussa, kun silloinen hotelli- ja ravintolayrittäjä Veikko Salli pohti, miten voisi parantaa yrityksensä pihan jätehuoltoa puhtaammaksi ja hygieenisemmäksi.

Molok sanoo olevansa maailman ensimmäinen syväkeräysratkaisujen kehittäjä. Vuonna 2016 pääomasijoittaja Vaaka Partnersista tuli yhtiön enemmistöomistaja. Sen jälkeen Molok on myynyt tuotteitaan yli 40 maassa. Vuonna 2022 yrityksen myynti kasvoi 25 % ja liikevaihto oli 30 miljoonaa euroa. 

– Nyt on luonnollinen vaihe yrityksen elinkaaressa siirtyä seuraavalle omistajalle, jonka portfoliossa Molokin ratkaisut ovat vahvempia ja jossa tämä suomalainen menestystarina on varmasti hyvissä käsissä, sanoo Vaaka Partnersin Lead Partner Jarkko Murtoaro.

– Näemme tässä vahvan molemminpuolisen hyödyn: Molok voi nyt laajentua uusille markkinoille SULO:n myyntiverkoston avulla, ja vastaavasti Molok voi tarjota SULO:lle jalansijaa sellaisilla markkinoilla, joilla olemme vahvoja, erityisesti Pohjois-Euroopan maissa. Näin molempien asiakkaat saavat laajemman kokonaisuuden yhdeltä vahvalta toimijalta, Molokin toimitusjohtaja Marko Penttinen toteaa.

– Molokin syväkeräysratkaisut kuvaavat mitä parhaiten visiotamme: Luomme ratkaisuja, joilla tämän päivän jätteestä tehdään huomisen resurssi. Molokista tulee yksi SULO:n tärkeimmistä tuotemerkeistä, joka jatkaa vahvaa kasvuaan hyödyntäen SULO:n jakeluverkostoja niin Euroopassa kuin sen ulkopuolellakin, SULO Groupin toimitusjohtaja Jean-Marie Vaissaire kertoo. SULO-konsernin enemmistöomistajia ovat ranskalaiset sijoitusyhtiöt Latour Capital ja BPI France. SULO:n lisäksi konsernin tuotemerkkejä ovat muiden muassa Orwak, Sacria ja Pressor. Konserni työllistää 2500 henkilöä.