Kuva: Rudus

Rudukselle liikuteltava betonitehdas palvelemaan Kemin suurhanketta

Kuva: Rudus

– Rudus tulee nykyisen suunnitelman mukaan toimittamaan tehtaan työmaalle valmisbetonia huomattavan määrän vähintäänkin muutaman vuoden ajan, kertoo Ruduksen Pohjois-Suomen betonin myyntijohtaja Taito Leppänen.

– Liikuteltava betonitehdas palvelee juuri tällaisia projekteja, joissa on iso hetkellinen valmisbetonin tarve ja kiinteän betonitehtaan kapasiteetti ei siihen ehkä riittäisi, Leppänen toteaa.

Kalajoella toimivan Steel-Kametin valmistama betonitehdas tuotiin tontilleen helmikuun puolessa välissä. Tehtaan pystytys ja asennus sujui 12 tunnissa. Tehtaassa oli sähkötyöt tehty valmiiksi sähköverkkoon liittämistä varten.

– Ruduksella on toki ollut liikuteltavia betonitehtaita aikaisemminkin, mutta nyt voimme puhua aidosti mobiilista tehtaasta, toteaa Ruduksen valmisbetonin liiketoimintajohtaja Tuomo Askola.

–  Nyt Rudukselle toimitettu Express-malliston asema on kehitetty kertyneiden kokemusten ja innovaatioiden pohjalta, kertoo Steel-Kametin toimitusjohtaja Jari Ainali.

Uuden tehtaan tuotantokapasiteetti on sata kuutiota betonia tunnissa.

– Se on paljon enemmän kuin liikuteltavissa betonitehtaissa yleensä – itse asiassa jopa enemmän kuin Kemin kiinteän betoniasemamme, Taito Leppänen sanoo.