Rudus_betoniasema
Kuva: Rudus
Leka-Viestintä 20220117 Pori Mobiili-betoniasema Porin mäntyluodon satamassa. vas:työmaainsinööri Jonne Koivumäki, Petri Pihlajamäki ja urakoitsija Jyri Honkaniemi

Ruduksella mobiili betonitehdas Porin Sataman alueella

Porin Satamassa on meneillään Bolidenin 40 miljoonaa euroa vaatinut investointi: Boliden rakennuttaa uuden punnitus- ja näytteenottolaitoksen sekä uuden rikastevaraston Porin Sataman alueelle. Rudus on toimittanut alueelle valmisbetoniaseman.

Kuva: Rudus
Leka-Viestintä 20220117 Pori Mobiili-betoniasema Porin mäntyluodon satamassa. vas:työmaainsinööri Jonne Koivumäki, Petri Pihlajamäki ja urakoitsija Jyri Honkaniemi

– Olemme tehneet Bolidenin kanssa hyvää yhteistyötä jo parin kymmenen vuoden ajan. Vahva keskinäinen luottamus kantoi nyt hedelmää, kun kilpailun myötä saimme todella merkittävän urakan. Iso arvostus siitä Bolidenille, toteaa Ruoppaus Suominen Oy:n yrittäjä Jyri Honkaniemi.

Hän kuvaa urakkaa erityisen vaativaksi; rakenteet ovat hyvin massiivisia. Rudus toimittaa urakassa tarvittavan valmisbetonin, jonka menekki on noin 20 000 kuutiota ja siitä noin 7000 kuutiota on erikoisbetoneja.

Rudus hankki ensimmäisen liikuteltavan Steel-Kametin valmistaman betoniaseman Kemiin viime vuonna. Poriin viime marraskuussa toimitettu tehdas on lähes identtinen Kemin mobiilin kanssa.

– Täysi kiitos Rudukselle, että siellä reagoitiin liikuteltavan betonitehtaan tarpeeseen jo urakkalaskennan vaiheessa. Porin Satama sijaitsee Mäntyluodossa, josta on 20 kilometriä matkaa lähimmälle betonitehtaalle ja seuraava on 40 kilometrin päässä, Jyri Honkaniemi kertoo.

– Urakassa on todella isoja valmisbetonin valuja. Parhaimmillaan valetaan 400 kuutiota kerralla. On ehdottoman tärkeää, että meitä palvelee oma asema rakennuspaikan vieressä. Työt eivät sujuisi, jos valmisbetoni pitäisi kuljettaa kaupungista asti, Honkaniemi toteaa.

– Mobiiliasema varmistaa valmisbetonin toimituskapasiteetin projekteissa, joissa on iso, hetkellinen valmisbetonin tarve. Tällaisia urakoita kyllä riittää, eli asemalle on varmasti jatkuvaa käyttöä, Ruduksen Länsi-Suomen betoni- ja kivimateriaalien myyntipäällikkö Petri Pihlajamäki sanoo.

Bolidenin urakka on Ruoppaus Suomisen osalta valmis vuoden 2022 loppupuolella.