Pasi Kinnunen

Rittal julkisti uudet AX- ja KX-mallistot

Vastikään päättyneillä Hannoverin teollisuusmessuilla Rittal julkisti uudet AX- ja KX-kaappimallistot, jotka on suunniteltu vastaamaan vauhdilla digitalisoituvan teollisuuden vaatimuksiin.

Useilla eri teollisuuden sektoreilla Internet of Things, verkottuneet tuotantolinjat ja robotiikka ovat yleistyneet vauhdilla viime vuosina. Tämä tuotantomallien kehitys vaatii vastaavaa kehitystä myös teollisuusinfrastruktuurilta, kuten kytkentäkaapeilta ja koteloilta.

Pasi Kinnunen

Rittalin tuotepäällikkö Pasi Kinnunen listasi parannukset, joihin Rittal erityisesti panosti uusien AX- ja KX-koteloiden suunnittelussa:

  • 1/3 enemmän tilaa kaapeloinnille – ”AX-kotelosarjan uudistuneiden laipparatkaisujen ansiosta kaapeloinnille on noin kolmasosa enemmän tilaa kuin aiemmin, vaikka koteloiden ulkomitat ovat säilyneet ennallaan.”
  • Irrallaan toimitettavat ovet – ”Ovi on heti valmis työstettäväksi.”
  • Kotelon sisäpinnoissa lisätuet sisäasennuskiskoille – ”Tämä uudistus lisää ilman porauksia asennettavien sisäasennuskiskojen dynaamista kuormitettavuutta ja näin kiskojen käyttömahdollisuudet lisääntyvät. Lisäksi kiskoissa käytetään VX25-valikoimastamme tuttua 25 mm:n reikäjakoa, joten monet VX25:n lisävarusteet sopivat niihin.”

”Modernissa kokoonpanossa kaappeihin täytyy saada sovitettua aiempaa enemmän komponentteja ja erilaisia kaapeleita. Lisäksi kaappijärjestelmien tulee modulaarisuudellaan vastata tuotannon muuttuvia tarpeita. Asiakkailta saadut kehitysideat onkin otettu huomioon uusien koteloiden suunnittelussa”, Kinnunen kertoo.

AX- ja KX-kotelot ovat saatavilla useissa eri koko- ja materiaalivaihtoehdoissa. Malliston kompaktein, 150 x 150 x 80 mm -kokoinen KX-kotelo sopii erinomaisesti muutamien komponenttien asentamisessa liitäntä- tai väyläkotelokäyttöön. AX-koteloita on tarjolla 210–400 mm syvyisinä ja suurimmillaan 1200 mm leveinä tai 1400 mm korkeina. Materiaalivaihtoehdot ovat RAL7035 maalattu teräs, ruostumaton teräs AISI304 tai AISI316L.

Uudet kotelot valmistetaan loppuvuodesta 2018 valmistuneella ultramodernilla Haigerin tehtaalla läntisessä Saksassa, lähellä Frankfurtia. Rittalin paikallinen verstas Vantaalla puolestaan kustomoi tuotteet suomalaisten asiakkaiden toiveiden mukaisiksi.