Amos Rex -taidemuseo. Kuva: Mika Huisman

RIL-Palkinto -finalistit valittu

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin vuoden 2018 RIL-Palkinnon saaja selviää 27. marraskuuta Säätytalolla. Valinnan tekee kolmen finalistin joukosta Bruce Oreck.

Alan asiantuntijoista koostuva, 14-henkinen esituomaristo on valinnut 13 ehdokkaan joukosta kovatasoisen finalistikolmikon, joista tunnustuksen saajan päättää Bruce Oreck. Hän toimi vv. 2009-2015 Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläänä, ja nykyisin Oreck muun muassa luennoi osa-aikaisesti Aalto-yliopistossa.

Kolmen kärjessä ovat tänä vuonna Amos Rex -taidemuseo, Helsingin keskustakirjasto Oodi ja Uusi Lastensairaala.

Amos Rex -taidemuseo. Kuva: Mika Huisman

Kilpailuun tulleet muut ehdotukset:

Asunto Oy Tampereen Luminary, Tampere Fredriksberg -toimistotalo, Helsinki Kiinteistö Oy Hyvinkään sairaalanmäki, Hyvinkää Laukaan ekokoulu, Laukaa Ratinan kauppakeskus, Tampere Saimaa Stadiumi, Mikkeli Tampereen maauimala, Tampere Tuupalan alakoulu ja päiväkoti, Kuhmo Vt 14, Laitaatsalmen sillat -osuus, Savonlinna Vt 9, Jännevirran siltahanke, Kuopio/Siilinjärvi

Uusi Lastensairaala. Kuva: Tuomas Uusheimo

RIL-Palkinto

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry jakaa vuosittain RIL-Palkinnon rakennustyölle, -kohteelle tai -konseptille, joka edustaa parhaiten korkealuokkaista, laadukasta ja innovatiivista suomalaista rakennusinsinööritaitoa ja osaamista. Lisäksi palkittava työ tai hanke on edistänyt kilpailuaikana parhaiten myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä maassamme. Ensimmäisen kerran RIL-Palkinto on myönnetty vuonna 1972.

Vuonna 2017 (Inoroom -leikkaussalikonsepti) RIL-Palkinnon saajan valitsi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ja vuonna 2016 (Tampereen rantatunneli) silloinen OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen.