Kuva: Mikael Lindén

RIL-Palkinto 2020 Olympiastadionin perusparannukselle ja uudistukselle

Kuva: Mikael Lindén

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL myöntää vuosittain RIL-Palkinnon rakennustyölle, -kohteelle tai -konseptille, joka edustaa korkealuokkaista, laadukasta ja innovatiivista suomalaista rakennusinsinööritaitoa ja osaamista.

Tämänvuotisen tunnustuspalkinnon saajan valinnut SITRA:n yliasiamies Jyrki Katainen korosti valintaperusteissaan, että suojellun Olympiastadionin perusparannus ja uudistus oli haastava kokonaisuus.

Perusparannus- ja uudistamistyössä muun muassa liitettiin 80 vuotta vanhoja osia täysin uusiin. Lisäksi vanhoja betonirakenteita vahvistettiin hiilikuiduin. Katsomon rakenteellisesti haastavat teräsrakenteet uusittiin ja rimoitettiin paloturvallisesti kivipuulla.

Kuva: Mikael Lindén

– Kohde on vaatinut paljon osaamista sekä uuden ja vanhan materiaalin että teknologian yhteensovittamisessa. Hankkeessa on hyödynnetty uusia innovatiivisia työmenetelmiä sekä yhdistetty osaamista eri aloilta. Hankkeen suunnittelu ja johtaminen ovat myös olleet poikkeuksellisen haastavia kokonaisuuksia, Katainen sanoo.

Jyrki Katainen teki valintansa kolmen finalistin joukosta. Kaikkiaan RIL-Palkinto-kilpailuun osallistui tänä vuonna 15 ehdotusta.

Viime vuonna RIL-Palkinnon sai Lighthouse-puukerrostalo Joensuussa.

Lue lisää Olympiastadionin peruskorjauksesta Projektiuutisten kolmen artikkelin kokonaisuudesta:

Kansallinen monumentti kansainväliset vaatimukset täyttäväksi

Yliarkkitehti Pekka Lehtinen: ”Museovirasto mahdollistaa

Olympiastadionin rakennus- ja talotekniset muutokset – poikkeuksellisia haasteita maan alla ja päällä