Renta ostaa norjalaisen konevuokraamon

Flexleie on vuonna 2002 perustettu Norjan länsirannikolla, Pohjois-Norjassa ja Oslon alueella toimiva yleiskonevuokraamo. Yhtiö on hiljattain käynnistänyt toimintaa Ruotsissa Tukholman alueella. Yhtiöllä on kuusi vuokraamoa, ja sen pääkonttori sijaitsee Bergenissä. Yhtiön arvioitu liikevaihto vuodelle 2018 on 120 miljoonaa Norjan kruunua.

”Rentalle yrityskauppa on strategian mukainen ensimmäinen askel yhtiön laajentuessa tärkeille Norjan vuokrausmarkkinoille Rentan tavoittelemalla Itämeren alueella. Flexleie on erinomainen yhtiö ja tavoitteemme on yhdessä laajentua valtakunnalliseksi toimijaksi Norjassa”, kertoo Renta Group Oy:n toimitusjohtaja Kari Aulasmaa.

Kaupan toteutumisen jälkeen Flexleie jatkaa toimintaansa normaalisti omana liiketoimintayhtiönä osana Renta Group -konsernia. Yhtiön toimitusjohtaja Kato Stien ja avainhenkilöt jatkavat nykyisissä tehtävissään. Yrityskauppa ei vaikuta yhtiön toimintaan, eikä sen 37 työntekijän asemaan.

”Renta on hyvin tervetullut uusi omistaja yhtiöllemme. Renta on meille täydellinen pitkäntähtäimen osaava kumppani toimialalla. Meillä on sama yrityskulttuuri ja näkemys kasvusta tulevaisuudessa sekä ymmärrys paikallisuuden tärkeydestä liiketoiminnassa. Rentan kasvu Suomesssa ja Ruotsissa on ollut vaikuttavaa, ja Renta on meitä edellä toiminnan digitalisoimisessa. Yhteinen tavoitteemme on laajentua valtakunnaliseksi toimijaksi Norjassa lähivuosina. Työntekijämme saavat monia uusia kollegoja. Uskon, että voimme oppia paljon toisiltamme ja tuottamaan siten entistä parempia vuokrauspalveluita asiakkaillemme”, kertoo Flexleie AS:n toimitusjohtaja Kato Stien.

Osapuolet ovat sopineet, etteivät julkaise kauppahintaa tai muita kauppaan liittyviä yksityiskohtia.