Kuva: Relex/JKMM Arkkitehdit

Relexin uusi pääkonttori rakennetaan Otaniemeen

Toimitusketjujen ja vähittäiskaupan suunnitteluun ja optimointiin keskittyvä Relex Solutions muuttaa uuteen 11 000 neliön pääkonttoriin Espoon Otaniemeen vuonna 2026. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa kaavan ja rakennusluvan saatua lainvoiman. Hankkeessa on sekä uudis- että korjausrakentamista.

Kuva: Relex/JKMM Arkkitehdit

Relexin mukaan sen tuleva pääkonttori on ensimmäinen iso pääkonttori Otaniemen alueella ja yksi Espoon suurimmista neliömäärältään. Kiinteistökehittäjänä toimii HGR Property Partners, ja hankkeen pääsuunnittelijana, arkkitehtina ja sisustusarkkitehtina toimii JKMM Arkkitehdit. Relexistä tulee kiinteistön päävuokralainen pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Yhtiön tavoitteena on muuttaa uuteen pääkonttoriin vuonna 2026.

Relexin mukaan uuden työympäristön suunnitteluun on otettu mukaan työntekijöitä sekä hyödynnetty jo olemassa olevaa dataa toimiston käyttöasteesta ja hybridityön vaikutuksista tilatarpeisiin. 

– Suomen-pääkonttorilla työskentelee tällä hetkellä noin 800 relexiläistä, ja uuden pääkonttorin tarjoamat lisätilat mahdollistavat Suomen henkilöstömäärän kasvattamisen pitkälle tulevaisuuteen. Emme halua uuden pääkonttorimme olevan yksi toimistorakennus muiden joukossa. Siksi sen lähtökohtana on sujuva käyttäjäkokemus, Relexin liiketoimintatarpeiden ja yrityskulttuurin tukeminen, ja se tullaan suunnittelemaan ihminen edellä: Otaniemen tavoittaa monipuolisesti eri kulkuvälineillä, rakennus tarjoaa monipuolisen, laadukkaan, kestävän ja viihtyisän ympäristön työhön tavalla, joka tukee ihmisten sosiaalisia kohtaamisia sekä sisältää monipuolisia hyvinvoinnin ja vapaa-ajan mahdollisuuksia, Relexin talousjohtaja Johan Haataja kertoo.

– Odotamme myös innolla pääsyämme osaksi Otaniemen tiede-,tutkimus- ja opiskelijayhteisöä. Toivomme, että Relexin pääkonttori Otaniemessä osaltaan tukee alueen yhteisöllistä luonnetta ja tulee luontevaksi osaksi Otaniemen eläväistä kaupunkiympäristöä, Haataja sanoo.

Relexin tulevasta pääkonttorista on tarkoitus toteuttaa uutta ja vanhaa yhdistävä, monimuotoinen, harmoninen ja selkeä kokonaisuus. Tämänhetkisten arvioiden mukaan uudessa pääkonttorissa Relexin tiloista noin 60 % tulee sijaitsemaan uudisrakennuksissa ja 40 % vanhoissa olemassa olevissa rakennuksissa, jotka peruskorjataan. 

Kohteelle haetaan Leed Platinum ja WELL Platinum -sertifikaatteja. 

– Mielestämme on hienoa, että löysimme parhaan mahdollisen sijainnin uudelle pääkonttorillemme juuri Otaniemestä: kirjoitimme aikanaan ensimmäiset koodirivit vain muutaman askeleen päässä tulevasta pääkonttoristamme, yrityksen toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen toteaa.