vu-city-smart-city-design
Kuva: vu.city

Ramboll ja VU.CITY Smart City -yhteistyöhön

Ramboll aloittaa yhteistyön digitaalisen 3D-suunnittelualusta VU.CITY:n kanssa sijoittamalla yritykseen useita miljoonia euroja. Tavoitteena on kehittää kaupunkien kestävyyttä ja muutoskykyä eri puolilla maailmaa. Tärkeä työkalu on kaupunkien laajuiset digitaaliset kaksoset.

Kuva: vu.city

– Maailman on vauhditettava siirtymistään kestävään tulevaisuuteen. Uudessa strategiassamme sitoudumme yhä vahvemmin kestävän muutoksen edistämiseen. Kaupunkien laajuiset digitaaliset kaksoset ovat keskeinen työkalu kestävän, hyvinvoivan ja muuntautumiskykyisen kaupunkiympäristön kehittämisessä. Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä VU.CITY:n kanssa, joka on edelläkävijä tällä sektorilla, sanoo Rambollin operatiivinen johtaja Michael Simmelsgaard.

Rambollin mukaan VU.CITY:n digitaaliset kaksoset lisäävät läpinäkyvyyttä ja tärkeät päätökset voidaan tehdä tietoon perustuen. Alusta sisältää tarkkoja ja yksityiskohtaisia 3D-malleja kaupungeista. Niiden avulla arkkitehdit, rakennuttajat, suunnittelijat ja viranomaiset voivat visualisoida, organisoida ja analysoida dataa, mikä helpottaa ymmärtämään erilaisia kaupunkikehityksen suunnitteluratkaisuja.

VU.CITY:n alustalle on mallinnettu yli kaksikymmentä kaupunkia, esimerkiksi koko Lontoo 15 cm:n tarkkuudella, ja 90 % kaupunkipiireistä käyttää alustaa.

Rambollin tekemä usean miljoonan euron investointi mahdollistaa VU.CITY:n seuraavan kehitysvaiheen, jossa alusta skaalataan uusille markkinoille, maantieteellisille alueille ja toimialoille.

– Rambollin monialaisten asiantuntijoiden kaupunkisuunnitteluosaaminen eri puolilla maailmaa hyödyttää asiakkaitamme suuresti. Olemme myös tyytyväisiä, että saamme Rambollin oman algoritmipohjaisen ohjelmistoalustan, SiteSolven, tarjontaamme, sanoo VU.CITY:n toimitusjohtaja Jamie Holmes.