Kuva: ecoreal.fi

Raksystems osti EcoRealin

Kiinteistöjen kuntoon keskittynyt Raksystems Group on ostanut suomalaisen EcoReal Oy:n osakekannan. EcoReal on kiinteistöjen energia-, olosuhde-, ympäristö- ja vastuullisuuspalveluiden tarjoaja sekä rakennuttamisen ja konsultoinnin kumppani. 

Kuva: ecoreal.fi

Vuonna 2016 perustettu EcoReal oli vuonna 2021 mukana 85 energiakatselmuksessa, yli 200 rakennuttamisen konsultointihankkeissa, laati kymmeniä ympäristösertifiointia, hiilijalanjäljen laskentaa ja muita ympäristöpalveluita. Yrityksen tärkeitä asiakkaita ovat mm. Sagax, Julius-Tallberg-kiinteistöt, Ilmarinen, NREP ja Mileway, kertoo Raksystems.

– Olemme panostaneet viime vuosina energia-, ympäristö- ja vastuullisuuspalveluidemme kasvattamisen lisäksi yrityksen vahvaan kasvuun. Jotta voimme tarjota henkilöstöllemme yhä mielenkiintoisempia urapolkuja, halusimme jakaa tulevaisuutemme alan vahvan vaikuttajan – Raksystemsin – kanssa, kertoo EcoRealin toimitusjohtaja Janne Rytkönen.

EcoReal palvelee ammattimaisia kiinteistöomistajia ja -käyttäjiä lähes 60 asiantuntijan voimin kautta maan. EcoRealin vuoden 2022 liikevaihtoennuste on 14 miljoonaa euroa. Kaupan myötä Raksystems Groupin liikevaihtoennuste vuodelle 2022 nousee 90 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärä 680 asiantuntijaan.

– Kauppaneuvotteluiden syvetessä olemme koko Raksystemsin johdon kanssa vaikuttuneet EcoRealin kyvystä yhdistää asiantuntemus ja laadukas tekeminen. Meillä Raksystemsissä on pitkä historia asiantuntijapalveluista, ja arvoissamme vahvana tekijänä on aina ollut tekemisen meininki. Yhdessä pystymme palvelemaan asiakkaitamme yhä monipuolisemmin, Raksystems Group CEO Marko Malmivaara sanoo.