Hausmaticin automaatioasiantuntija Roope Ylönen viimeistelee uuden asuinkerrostalon automaatiota Tuusulan Rykmentinpuistossa.

QMG Partners ostaa Hausmaticin

Talotekniikkakonserni QMG:hen kuuluva, Uudellamaalla toimiva QMG Partners ostaa keravalaisen Hausmaticin, joka urakoi ja huoltaa kerrostalojen rakennusautomaatiota. 

Hausmaticin automaatioasiantuntija Roope Ylönen viimeistelee uuden asuinkerrostalon automaatiota Tuusulan Rykmentinpuistossa.

Kerrostalojen rakennusautomaatiojärjestelmiin erikoistuneen Hausmaticin liikevaihto oli vuonna 2020 noin 2 miljoonaa euroa, ja siinä toimii 8 automaatioammattilaista. 

Hausmaticin osakkaat toimitusjohtaja Harri Havurinne ja automaatioasiantuntija Roope Ylönen sekä yhtiön henkilöstö jatkavat tehtävissään. Havurinne ja Ylönen liittyvät osakkaiksi pohjoismaiseen talotekniikkakonserniin, jonka QMG ja ruotsalainen Sandbäckens muodostivat kesällä 2021. 

– Rakennusautomaation merkitys ja osuus työstä kasvaa, kun liikutaan kohti huoneistokohtaista automaatiota. Hausmatic keskittyy asuintalojen moderniin automaatioon, joten olemme hioneet prosessimme niihin rakennushankkeisiin sopiviksi. Se on välttämätöntä, koska automaatio toteutetaan aivan talon valmistuessa. Asennuksen, testauksen ja käyttöönoton on tapahduttava sulavasti ja tehokkaasti, Harri Havurinne sanoo.

– Tämä kauppa tuplaa QMG Partnersin automaatioliiketoiminnan Uudellamaalla. Meillä on nyt täällä kaksi alan yhtiötä, AET-Automaatio ja Hausmatic, joilla molemmilla on vahvaa osaamista ja laaja oma asiakaskunta, kertoo QMG Partnersin toimitusjohtajana vuoden 2022 alusta lähtien työskentelevä Pekka Pöykkö.

Talotekniikkaurakointia ja -huoltoa tarjoavaan QMG-konserniin kuuluu 30 yritystä, ja sen liikevaihto vuonna 2021 oli noin 200 miljoonaa euroa. QMG Partners on QMG:n alakonserni, joka tarjoaa talotekniikan huoltoa ja modernisointia Uudellamaalla.