Toni Syrjälä (vas.) ja Heikki Kiiskilä. Kuva: Jyrki Nikkilä

QMG ostaa Tornion Ilmastointitekniikan ja VirtaWorksin

Talotekniikan urakointi- ja huoltopalveluja tarjoava Quattro Mikenti Group ostaa LVIA-urakoitsija Tornion Ilmastointitekniikan ja sen tytäryhtiön sähköurakoitsija VirtaWorksin.

Toni Syrjälä (vas.) ja Heikki Kiiskilä. Kuva: Jyrki Nikkilä

Tornion Ilmastointitekniikka ja VirtaWorks tarjoavat Meri-Lapissa LVIA- ja sähköurakoinnin palveluita sekä paineilmaratkaisuja valtakunnallisesti. Yhtiöiden asiakkaat ovat suurimmalta osalta teollisuuden, kaivannaisteollisuuden sekä kaupan suuria ja keskisuuria yrityksiä. 

Yhtiöiden liikevaihto oli 3,5 miljoonaa euroa vuonna 2020, ja ne työllistävät 23 työntekijää Torniossa ja Rovaniemellä. Yrityskaupalla ei ole QMG:n mukaan vaikutusta henkilöstön asemaan, vaan he jatkavat nykyisissä tehtävissään. Omistaja-yrittäjä Toni Syrjälä jatkaa yritysten vetäjänä sekä QMG:n osakkaana.

– Tornion Ilmastointitekniikka ja VirtaWorks täydentävät QMG:n verkostoa Länsi-Lapissa ja Pohjois-Suomessa. Niillä on myös mielenkiintoista osaamista muun muassa teollisuudessa. QMG-konserniin kuuluvat täällä entuudestaan Paikallis-Sähkö, Capcon, Movitek sekä Kokkolan LVIS-Palvelu, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskiläsanoo.

– Voimamme on siinä, että meillä on tämän kokoiseksi yritykseksi laaja palveluvalikoima. Haluamme olla vaativiin tehtäviin kykenevä ja lähellä asiakasta palveleva LVIA- ja sähköurakoitsija. Paineilmaratkaisuillamme on kysyntää koko maassa. Valmistamme myös siirrettäviä paineilmatiloja, joita toimitamme eri toimialoille terveydenhuollosta teollisuuteen, Toni Syrjälä kertoo.

QMG työllistää jo yli 1000 ammattilaista, ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli noin 198 miljoonaa euroa. Viimeisen vuoden aikana konsernin sataprosenttiseen omistukseen ovat liittyneet Helsingissä Web Sähkö, AET-Automaatio, SW-Sähkö ja Kylmäkolmonen, Pietarsaaressa ORS Service, Vaasassa Tammi Kiinteistötekniikka, Oulussa Capcon sekä Lahdessa Kuusitunturi Lahti.

– Rakennamme alueellisesti vahvaa talotekniikkakonsernia, jonka tytäryhtiöt tekevät yhteistyötä aina, kun se on kannattavaa. Kasvamme strategiamme mukaisesti yritysostoilla sekä eri alueilla että kiinnostavilla palvelualueilla, konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.