Eemeli Lehto aloittaa uuden palvelun vastaavana syyskuussa.

JLL aloittaa kiinteistörahoitusta koskevan neuvonnan

JLL tuo kiinteistörahoituksen neuvontapalvelunsa (Debt & Financial Advisory) Suomeenkin vastaamaan kasvavaan kysyntään rahoitusratkaisujen monipuolistuessa.

Eemeli Lehto aloittaa uuden palvelun vastaavana syyskuussa.

JLL:n mukaan kiinteistösijoitusmarkkinan nopea kasvu luo kysyntää myös uudentyyppisille rahoitusratkaisuille. Perinteisen pankkirahoituksen rinnalle on noussut yhä monipuolisempia rahoitusvaihtoehtoja samalla kun markkinoille on tullut uusia luotottajia kuten vakuutusyhtiöitä ja velkarahastoja.

Rahoitusinstrumenttien monipuolistuminen vaatii yritysjohdolta aiempaa laajempaa ja syvällisempää osaamista, mikä on luonut kasvavan markkinan myös neuvonannolle.

–  JLL on nyt jo Suomen johtava toimija osto- ja myyntineuvonannossa noin 30 %:n markkinaosuudella. Velkaneuvonanto mahdollistaa sijoittajien kokonaisvaltaisen palvelemisen, sillä pystymme auttamaan heitä monipuolisesti myös rahoitukseen liittyvien tarpeiden osalta, JLL:n toimitusjohtaja TeroLehtonen sanoo.

JLL Debt & Financial Advisory -palvelusta vastaamaan on nimitetty Eemeli Lehto 1.9.2021  alkaen. Hän on toiminut ennen JLL:lle siirtymistään Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistaman kiinteistösijoituksiin keskittyneen Ylvan talousjohtajana sekä velkajärjestelyjen parissa Senior Managerina Danske Bankin Debt Capital Markets -yksikössä.

– Olen luonnollisesti innoissani uuden edessä ja hyppään motivoituneena mukaan JLL:n tiimiin. On upea mahdollisuus päästä johtamaan ja rakentamaan palvelua, jolle on todellakin tilausta markkinalla. Usein rahoitusjärjestelyt ja -transaktiot vaativat erityisosaamista, jota alamme nyt tarjoamaan myös JLL:n asiakkaille. Aikaisempi laaja kokemukseni sekä monipuolisten rahoitusjärjestelyjen parista pankista että viimeisimpänä asiakkaan puolelta Ylvasta on kokonaisvaltainen yhdistelmä, joka tarjoaa erinomaiset lähtökohdat uudessa roolissani vastata asiakkaiden tarpeisiin ja haasteisiin, Lehto sanoo.

JLL:n mukaan sen Debt & Financial Advisory palvelu on suunnattu niin kotimaisille kuin ulkomaisille  kiinteistösijoittajille, jotka hyödyntävät ulkopuolista rahoitusta investoinneissaan.

JLL:n Capital Markets -yksikön johtajan TeroUusitalon mukaan palvelu pitää sisällään esimerkiksi investointikohteen rahoituksen järjestämisen, mahdollisen uudelleenrahoituksen, rahoitusehtojen neuvottelemisen, salkun riskiprofiilin kehittämisen, pääomarakenteen muokkaamisen ja optimoinnin ja suojausstrategian päivityksen.