LVI-Trion Martti Saarnio (vasemmalla) ja Markku Kauhanen ovat tyytyväisiä LVI-Trion siirtymisestä QMG Partnersiin. Kuva: Niko Jekkonen

QMG ostaa LVI-Trion

LVI-Trion Martti Saarnio (vasemmalla) ja Markku Kauhanen ovat tyytyväisiä LVI-Trion siirtymisestä QMG Partnersiin. Kuva: Niko Jekkonen

QMG-konsernissa vuonna 1986 aloittanut LVI-Trio liittyy osaksi talotekniikan huolto-, korjaus- ja modernisointipalveluita tarjoavaa QMG Partnersia, johon kuuluu kymmenen yritystä pääkaupunkiseudulla.

– LVI-Trio on osaava ja arvostettu yritys, ja se täydentää hienosti palvelu- ja urakointitarjoomaamme. LVI-Trion ja sen tytäryhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 24 miljoonaa euroa, joten yrityskauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää, QMG Partnersin toimitusjohtaja Matti Ranne kertoo.

LVI-Trio työllistää tytäryhtiöineen noin 160 ammattilaista. Kauppa ei QMG:n mukaan vaikuta henkilöstön asemaan tai asiakassopimuksiin. LVI-Trion osakkaat jatkavat QMG-konsernin osakkaina sekä työskentelevät yhtiön tehtävissä.

– QMG-konserni jatkaa kasvuaan yritysostoin. Keskitymme kolmeen alueeseen: uudisrakentamisen projekteihin, sellaisiin korjaushankkeisiin, jotka sopivat nykyisiin vahvuuksiimme, sekä talotekniikan huolto-, korjaus- ja modernisointitöihin. LVI-Trion myötä vahvistamme tarjoomaamme asuinrakennusten talotekniikan korjausurakoissa pääkaupunkiseudulla, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen toteaa.

– LVI-Trio on ensisijaisesti vahva talotekniikkapalveluiden toimittaja, jolla on hyvä ja asiakasläheinen ote asuinrakennusten korjausurakoista, Kimmo Liukkonen toteaa.

– Yhdistämällä osaamisemme ja vahvuutemme näemme, että tämä on hyvä askel molemmille yhtiöille, asiakkaille ja henkilöstölle. QMG on yrittäjähenkinen konserni, jonka sisällä on valtavasti osaamista, joten odotamme innolla tulevaa, LVI-Trion hallituksen puheenjohtaja Markku Kauhanen sanoo.

– Pääkaupunkiseudun markkinoilla tulemme muodostamaan hyvin kilpailukykyisen ja monitaitoisen verkoston QMG Partnersin yhtiöiden kanssa, LVI-Trion toimitusjohtaja Martti Saarnio sanoo.

Ennen LVI-Trion ostoa QMG Partnersiin kuului kymmenen yritystä pääkaupunkiseudulla: Vesijohtoliike J. Laitinen, JT-Sähkötekniikka, Sähkösalpa, JRA-Sähkö, SW-Sähkö, AET-Automaatio, Palokatkot Vänskä, Puhdas Ilma K&V, Ilmastointi-Mikenti ja Kylmäkolmonen. QMG Partners -yhtiöiden liikevaihto ennen LVI-Trioa on yhteensä noin 30 miljoonaa euroa.