Kuva: kajaani.fi

Kainuuseen lisää vähähiilisen rakentamisen ja uusimpien energiainnovaatioiden osaamista

Kuva: kajaani.fi

Sammonkaari-kortteli sijaitsee entisellä linja-autoaseman tontilla, ja sen rakentamisesta allekirjoitettiin kesäkuussa aiesopimus Kajaanin kaupungin, Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarin sekä Sakela Rakennus Oy:n ja RPK Rakennus Kemppainen Oy:n kesken.

RAVE-hankkeessa tehtävä korttelin energiasuunnittelutyö etenee vauhdikkaasti, koska korttelin rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi vuoden aikana. Korttelin energiakokonaisuudesta tavoitellaan älykästä, innovatiivista, toteuttamiskelpoista ja kustannustehokasta.

– Korttelin energiakokonaisuus voi esimerkiksi tarkoittaa sitä, että korttelin ja sen lähialueen hukkalämmön lähteitä hyödynnetään, korttelissa tuotetaan uusiutuvaa energiaa esimerkiksi aurinkopaneelein ja energiajärjestelmää ohjataan automaattisesti, projektipäällikkö Silja Keränen sanoo.

Puurakentaminenkin on osa RAVE-hanketta.

RAVE-hankkeessa lisätään paikallisten toimijoiden osaamista liittyen vähähiiliseen rakentamiseen ja uusimpiin energiainnovaatioihin. Hankkeen järjestämissä seminaareissa perehdytään esimerkiksi uusiutuvan energian investointitukiin sekä aurinkoenergian mahdollisuuksiin.

– Osaamisen lisääminen vähähiiliseen rakentamiseen liittyen on todella olennaista, KAMKin teknologia-osaamisalueen koulutusjohtaja Jari Kähkönen toteaa.

RAVE-hanke kestää kaksi vuotta, ja se saa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen EAKR-rahoitusta.