Kuva: Lukkaroinen Arkkitehdit, Uki Arkkitehdit

Q3/2023: Ouluun uusi pääpoliisiasema ja vankila yhteishankkeena

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Oulun pääpoliisiaseman ja vankilan Ruskonselkään. Poliisiaseman rakennustyöt aloitettiin vuosi sitten ja vankilan rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2023. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 130 miljoonaa euroa. 

Kuva: Lukkaroinen Arkkitehdit, Uki Arkkitehdit

Poliisin ja Rikosseuraamuslaitoksen käyttöön tulevat pääpoliisiasema ja vankila ovat ensimmäinen yhteishanke Suomessa. Uudenlaisessa ratkaisussa vankila, poliisin tilat ja istuntosalitilat rakennetaan samalle tontille sisäyhteydellä, mikä tuo toiminnallisia, logistisia ja tilankäytöllisiä hyötyjä. Hankkeen kokonaislaajuus on noin 32 000 bruttoneliömetriä.

Pääpoliisiasemaan sijoittuu poliisilaitoksen johto ja hallintoa, valvonta- ja hälytystoiminta, rikostutkinta ja poliisivankila sekä keskusrikospoliisin Oulun yksikkö. Vankilasta tehdään moderni satapaikkainen tutkinta- ja vankeusvankila miehille ja naisille ja johon tulee myös nuoriso-osastot. Ruskonselän uusissa tiloissa tulee työskentelemään yhteensä noin 500 työntekijää.

Oulun uusi poliisiasema valmistuu aikataulun mukaan vuoden 2024 lopulla ja vankila lokakuussa 2025.

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät RPT SMART -hanketietopalvelusta. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!