Kuva: Vantaan seurakunnat

Q2/2023: Myyrmäen kirkon peruskorjaus alkoi Vantaalla

Vantaan Louhelan aseman vieressä sijaitseva vuonna 1984 valmistunut Myyrmäen kirkko peruskorjataan. Kolmikerroksisen rakennuksen sisätiloja ja julkisivua saneerataan kauttaaltaan sekä talotekniset järjestelmät uusitaan. 

Kuva: Vantaan seurakunnat

Hankkeen rakennuttajana on Vantaan seurakuntayhtymä. Myyrmäen kirkon peruskorjauksen suunnittelusta vastaa Arco Architecture Company Oy. Hankkeen projektinjohtourakoitsijana toimii NCC Suomi Oy. 

Myyrmäen kirkko on ollut sisäilmaongelmien vuoksi pois käytöstä vuodesta 2019. Nyt toteutettavassa remontissa uusitaan perusteellisesti muun muassa ilmanvaihto-, rakennusautomaatio- sekä sähköjärjestelmät mukaan lukien äänentoisto ja audiovisuaaliset laitteet.

Rakennuksen käyttövesiputket uusitaan, samoin viemärit joko uusitaan tai puhdistetaan. Hankkeen yhteydessä tehdään myös kattavat rakenteelliset tiivistyskorjaukset.  Lisäksi tiloja muokataan niiden käytettävyyden parantamiseksi.

Upean kirkkosalinsa ansiosta myös Valon kirkkona tunnetun Myyrmäen kirkon on suunnitellut akateemikko Juha Leiviskä. Rakennus on suomalaisen modernin arkkitehtuurin merkkiteoksia ja Vantaan kaupunginmuseo on luokitellut sen kulttuurihistoriallisesti erittäin merkittäväksi. Korjaustöiden toteutuksessa huomioidaan kirkon rakennushistorialliset arvot ja sen omaleimainen arkkitehtuuri.

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät RPT SMART -hanketietopalvelusta. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!