Kuva: Okmetic Oy

Q1/2023: Okmetic investoi 400 miljoonaa euroa uuteen tehdasrakennukseen

Piikiekkovalmistaja Okmetic rakentaa uuden tehdasrakennuksen Vantaan Koivuhakaan. Investoinnin arvo on noin 400 miljoonaa euroa.

Kuva: Okmetic Oy

Tehdashankkeen odotetaan yli kaksinkertaistavan yhtiön tuotantokapasiteetin ja liikevaihdon. Okmeticin tämänhetkinen henkilöstömäärä on noin 600, ja uuden tehtaan on arvioituvan tuovan yli 500 uutta työpaikkaa Vantaalle.

Bruttoalaltaan noin 40 000 neliömetrin tehdasrakennus nousee nykyisen tehtaan viereen, jolloin synergia niiden välillä saadaan maksimoitua.

Okmetic toimittaa vaativia, asiakasräätälöityjä piikiekkoja MEMS-antureiden, radiotaajuussovellusten ja tehopuolijohteiden valmistukseen. Mittava tehdasinvestointi on uusi luku yhtiön kasvutarinaan voimakkaasti kasvavalla ja kehittyvällä alalla. Uuteen tehtaaseen tulee modernit laitteet ja tuotantolinjat. Huomiota kiinnitetään myös energiatehokkuuden parantamiseen ja tiukentuvien ESG-standardien noudattamiseen.

Tuotanto perustuu uuden tehtaankin valmistuttua pääosin nykyisiin tuotteisiin ja markkina-alueisiin. Uuden tehdasrakennuksen on tarkoitus olla täydessä toimintavalmiudessa vuonna 2025.

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät RPT SMART -hanketietopalvelusta. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!